منتظران

منتظران

منتظران

منتظران

کرملین: پوتین و رئیسی درباره آخرین تحولات برجام گفت‌وگو کردند

کرملین از تماس تلفنی روسای جمهور روسیه و ایران درباره آخرین تحولات برجام خبر داد.

کرملین: پوتین و رئیسی درباره آخرین تحولات برجام گفت‌وگو کردند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع رسانه‌ای بعد از ظهر چهارشنبه به وقت تهران از تماس روسای جمهور روسیه و ایران درباره آخرین تحولات برجام خبر دادند.

شبکه خبری «ریا نووستی» به نقل از کرملین گزارش کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران در تماس تلفنی از تلاش‌های دیپلماتیک برای دستیابی به توافقات در مورد برنامه هسته‌ای ایران حمایت کردند.

پوتین در این تماس تلفنی حادثه قطار مشهد – یزد را  به دولت و ملت ایران تسلیت گفت.

بر اساس این گزارش، مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.

کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ادامه عملیات‌های رسانه‌ای و روانی خود بعد از وقفه مذاکرات وین به توجیه‌های متفاوتی برای مقصرنمایی ایران به جای عمل به تعهداتشان جهت احیای برجام متوسل شده‌اند. این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفت‌وگوها شده است.

بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری‌ با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفت‌وگوها نیست، کشورهای غربی به برجسته‌سازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بن‌بست کشانده است.

 روز سه شنبه نیز سه کشور اروپایی بیانیه مشترکی را در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه جامع اقدام مشترک منتشر کردند.

 در بخشی از این بیانیه آمده است: «فرانسه، آلمان و انگلیس مایل هستند تا از گزارش اخیر رافائل گروسی، مدیر کل و معاونش در خصوص مسائل فنی قدردانی کنند. ما از آژانس برای گزارش دهی‌های خود درباره تعهدات ایران تحت برنامه جامع اقدام مشترک، با وجود محدودیت‌هایی که برای راستی آزمایی و فعالیت‌های نظارتی‌اش در ایران ایجاد شده، قدردانی می‌کنیم.»

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.