منتظران

منتظران

منتظران

منتظران

امیر سرلشکر موسوی در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش مطرح کرد؛

 

امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای پیرامون موضوع «مهدویت و امنیت؛ ارتش شایسته ظهور» به سئوالات خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش پاسخ داد که مشروح گفتگو به شرح زیر است.
ارتش شایسته ظهور چه ویژگی‌های دارد؟
ویژگی‌های ارتش شایسته ظهور را در چهار عنوان می‌توان دسته بندی کرد که از جمله این ویژگی‌ها، «ایستادن پای شعارهای جهانی انقلاب یعنی، آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزت، عقلانیت و برادری»، «دفاع زبانی و عملی از نظریه های انقلابی در مقابل زورگویان و گردنکشان عالم و در راس آنان آمریکا و دفاع از مستضعفان و مظلومان است که باید پای آن بایستیم»، سومین عامل از الزامات زمینه ساز ظهور حضرت مهدی (عج) «شناخت درست گذشته، دانستن اینکه از چه نقطه ای شروع کرده ایم و الان در چه نقطه ای حضور داریم و اینکه انقلاب ما از چه سختی‌ها مشقت‌ها و تنگناهایی عبور کرده و به اینجا رسیده است» و در نهایت چهارمین عامل از الزامات زمینه ساز ظهور حضرت مهدی (عج) « اِعمال مدیریت و فرماندهی جهادی الهام گرفته از ایمان اسلامی و با اعتقاد به اصل "ما می‌توانیم» است.
آمادگی روحی و نظامی نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی ایران چه تاثیری در تمهید ظهور دارد؟
حضرت مهدی علیه السلام زمانی ظهور می‌کند که یاران آماده‌ای داشته باشد زیرا او می‌خواهد جهانی عمل کرده و امور را اصلاح کند و یک حکومت جهانی، قبل از هر چیز نیازمند عناصر آماده و با ارزش انسانی است تا بتواند بار سنگین این چنین اصلاحات وسیعی را به دوش بکشد و این در درجه اول به بالا بردن سطح اندیشه و آگاهی و آمادگی روحی و فکری، برای پیاده کردن آن برنامه عظیم نیاز دارد.
نیروهای مسلح باید همیشه آمادگی نظامی و توان سلحشوری داشته باشند تا به هنگام طلوع طلایع حق، به صف پیکارگران رکاب مهدی علیه السلام بپیوندند و در آن نبرد بزرگ حق و باطل، حماسه آفرینند و کمک رسانند.
آمادگی‌ها و توانمندی‌های فرماندهان و نیروهای دلاور ارتش شایسته ظهور چگونه زمینه ساز امنیت بی نظیر کشور شده است؟
نیروهای مسلح ایران و در بطن آن ارتش نقش بسیار مهمی در تامین امنیت کشور به خصوص مرزها دارند. بعد از پیروزی انقلاب و خواسته های بر حق ملت ایران که حمله کشور عراق و تحت حمایت بلوک شرق و غرب و به طور مشخص آمریکا صورت گرفته بود، قوای مسلح ایران را درگیر جنگ سخت و طولانی نمود. نیروهای مسلح ایران با توجه به ماموریت ذاتی خود و بر اساس مواد قانونی مندرج در قانون اساسی اصل (۱۴۳ تا ۱۴۸) به منظور حفظ استقلال و تمامیت ارضی ایران، اقدامات مقابله ای را در برابر تهاجم دشمن انجام داد و با رشادت‌های فراوان به دفاع از امنیت ملی و منافع آن پرداختند. در شرایط حاضر و با توجه به حضور نیروهای نظامی خارجی در اطراف مرزهای ایران که بعد از سقوط دولت طالبان و صدام در افغانستان و عراق از شدت بیشتری برخوردار گردید، محیط امنیتی ایران در یک محاصره اطلاعاتی و نظامی قرار گرفت. در اینجاست که ارتش با بیشترین حجم نیرو و با برخوردار بودن از توان تسلیحاتی مناسب به عنوان میدان دار اصلی نبرد در دفاع از منافع امنیت ملی کشور خودنمایی می‌کند. نیروهای مسلح مقتدر و پایبند به اصول، موجب بازدارندگی و امنیت آفرینی برای کشور خواهند شد و همه تلاش‌ها باید به این نقطه معطوف باشد که بتوانیم در روز واقعه آرامش و امنیت را برای مردم و کشور تامین کنیم.
ارتباط معنوی و پیوندهای عاطفی ارتش منتظر و انقلابی با قطب عالم امکان حضرت ولی عصر (عج) چگونه باعث اقتدار و سرافرازی ارتش و نیروهای مسلح شده است؟
حضرت بقیه الله الاعظم به روح‌ها و باطن‌ها متصل است و برای یک رزمنده ارتشی منتظر، هیچ موهبتی بالاتر از این نیست که احساس کند ولی خدا با او و در کنار اوست. او را می‌بیند و با او مرتبط است، لذا امروز ذهنیت رزمنده ارتشی آماده است که بفهمد قدرت الهی به وسیله یک انسان عرشی، یک انسان متصل به عوالم غیب می‌تواند بشریت را از زیر بارهای ظلم و ستم نجات دهد، همان چیزی که همه پیامبران برای آن تلاش نموده‌اند. امتیاز یک رزمنده شیعه این است که به نیکی می‌داند که آن عزیز و محبوب دل‌های عاشقان می‌تواند با لطف خودش، در لحظه‌های حساس، دست او را بگیرد و یاری فرماید. در همین جنگ تحمیلی جوانان ما در لحظه‌های حساس، احساس نورانیت و معنویت کردند. لطفی از غیب به سوی دل‌های خودشان حس و لمس کردند و حتی در برخی از مواقع امام زمان (عج) را نیز نشناختند. ارتشیان ما امروز یک ارتباط خاصی با این نقطه اساسی عواطف دل‌های شیعیان و مسلمانان دارند. امتیاز ما این است که همه ادیان و طوایف از مسلمانان امام زمان‌مان را می‌شناسند و این مساله قطعا می‌تواند در اقتدار و سرافرازی ارتش منتظر نقش مهمی داشته باشد و ارتش ما را در بین سایر نیروها از اقطار مختلف عالم متمایز نماید.
چگونگی ولایتمداری ارتش انقلابی که برگرفته از روحیه انتظار عالمانه و عارفانه است، در پیشبرد اهداف و آرمان‌های رفیع انقلاب اسلامی چقدر موثر بوده است؟
امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران گوش به فرمان فرمانده کل قوا حضرت آیت الله العظمی خامنه ای است و به همین سبب از اقتدار و توانمندی بالقوه ای در عرصه پیکار برخوردار است. اقتدار منحصر به فرد ارتش ایران سبب شده تا دشمنان خارجی هیچ‌وقت توان و جرات مقابله نظامی با کشور ما را نداشته باشند.
قدرت ولایت پذیری ارتش جمهوری اسلامی ایران توانایی انجام همه ماموریت‌های محوله در هر نقطه از این کشور را به نیروها داده و قادر است هرگونه تحرک علیه نظام ولایی را به شدت سرکوب کند.
امروز دشمنان به عینه مشاهده می‌کنند کشوری که بیش از ۳۰ سال با تحریم های مختلف و جنگ تحمیلی هشت ساله تحت فشار بود اکنون در تمامی عرصه ها به رشد و پشرفت دست یافته و دیگر توانایی رویارویی نظامی با آن وجود ندارد.

ارتش انقلابی که باور دارد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران اصلی ترین تمهید عام ظهور است، در مسیر تعالی شور انقلاب چه تلاش‌هایی نموده است؟
ارتش یکی از مظاهر اصلی قدرت ملی است و قدرت ارتش و توانمندی آن نیز همواره در دیپلماسی سیاسی کشور و مذاکره با ابر قدرت ها تأثیر گذار بوده است. ارتش همواره در کنار مردم بوده و در به ثمر رسیدن و تثبیت انقلاب و مبارزه با تجزیه طلبان و همچنین در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن در بلایای طبیعی و کمک به مردم و در افزایش توان دفاعی، کارهای بزرگی انجام داده است و امروز هیچ وابستگی به جایی ندارد و با توان علمی و تحقیقاتی خود به بالاترین توان رسیده است.
ارتش جمهوری اسلامی، در کنار دیگر نیروهای مسلح، نماد صلابت، اقتدار و عظمت نظام اسلامی است و آنچه امروز بدان می بالیم، مرهون حماسه آفرینی و پایمردی دلیر مردانی است که در دوران هشت ساله دفاع مقدس در کارزار شگرف در مقابل تمام قدرت‌های روز جهان آبدیده شده و سربلندی و افتخار را برای میهن عزیز خویش به ارمغان آوردند.

هدف از رزمایش ها و رژه ارتش در واقع به رخ کشیدن توان ارتش و نیروهای مسلح به دشمنان نظام و نمایش دستاوردها و قدرت بازدارندگی آنان است که موجب شادی و دلگرمی دوستان و ایجاد ترس و رعب در دل دشمنان می‌شود.
امروز در همه زمینه‌ها دشمن را رصد می‌کنیم و آماده ایم در صورتی که دست به کاری بزند، به شدیدترین وجه مقابله کنیم. امروز ارتش گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا است و اجازه نخواهد داد دشمن به مرزهای ما نزدیک شود. با توسعه روزافزون قدرت دفاعی، پاسخ محکم و مستحکمی به حرکات ابلهانه دشمنان این مرز و بوم خواهیم داد.
نیروهای ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دفاع از نظام با فداکاری و رشادت، امنیت ملت را حفظ و جان خود را فدای انقلاب کردند؛ همچنین سلامت خود را به خطر انداختند و شهیدان و جانبازان بیشماری تقدیم انقلاب شد. ولایت مداری، عشق به ولایت و ذوب شدن در ولایت که نشان از ایمان و اعتقاد کارکنان ارتش و خانواده بزرگ ارتش است، همه دیده اند که چگونه از انقلاب و ارزش‌های اسلامی دفاع می‌کنند.
در ارتش جمهوری اسلامی ساخت انواع تانک‌ها، پهپادها، ریزپرنده‌ها، انواع نفربرهای چرخ دار، ساخت انواع موشک‌های سبک دوربرد و با برد کوتاه، انواع گلوله‌های هوشمند، دقیق زن، نقطه زن و بالگردهایی که با توجه به تحریم‌ها می‌توانند در همه شرایط آب و هوایی پرواز کنند، تعمیرات اساسی تجهیزات، افزایش برد موشک‌ها، موشک دوربرد شفق، موشک الماس، فراهم آوردن امکان پرواز بالگردها با تعداد بسیار زیاد از جمله مواردی است که پس از دفاع مقدس در کشور محقق شده است.

شهید نصرالله؛ شخصیت تراز اسلام که محبوب آزادگان دنیاست

شهید نصرالله؛ شخصیت تراز اسلام که محبوب آزادگان دنیاست

حتی دشمنان مقاومت هم می‌دانند که شهید سید حسن نصرالله یک شخصیت معمولی و گذرا در لبنان، منطقه، جهان عربی ـ اسلامی و کل دنیا نبود و بدون تردید از مهم‌ترین و برجسته‌ترین شخصیت‌های عصر جدید به شمار می‌رفت که میراث بزرگی برای همه آزادگان به جا گذاشت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در آستانه مراسم تشییع پیکر پاک شهید «سید حسن نصرالله» و شهید «سید هاشم صفی‌الدین» شایسته است نگاهی به ابعاد شخصیتی و جایگاه سید شهید مقاومت، چه در لبنان، چه منطقه و چه جهان داشته باشیم.

شهید نصرالله؛ شخصیت تراز جهان اسلام

در این راستا «غسان ملحم» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌المللی در دانشگاه لبنان در مقاله‌ای به بررسی ابعاد شخصیتی سید شهید مقاومت پرداخته که خلاصه آن به شکل زیر است:

حتی دشمنان مقاومت و نیز کسانی که با تحولات منطقه آشنایی زیادی ندارند، به خوبی می‌دانند که شهید سید حسن نصرالله اصلاً یک شخصیت معمولی و گذرا در لبنان، منطقه، جهان عربی ـ اسلامی و کل دنیا نبود.

بدون اغراق و هیچ مناقشه‌ای، شهید سید حسن نصرالله از مهمترین و برجسته‌ترین شخصیت‌های عصر جدید در جهان عربی و اسلامی به شمار می‌رفت. در اینکه شخصیت سید شهید مقاومت در همه سطوح انسانی، علمی، ادبی، بلاغی، زبانی، اخلاقی، دینی، فقهی، حقوقی و تاریخی استثنایی بود، شکی نیست.

سید حسن نصرالله , حزب‌ الله لبنان ,

شهید سید حسن نصرالله برای مردم منطقه و نیز تعداد قابل توجهی از مردم کل دنیا یک شخصیت شناخته شده است. شهید سید حسن نصرالله در عین حال که یک رهبر سیاسی بسیار کاریزماتیک بود، در حکمت، تواضع، تقوا، زهد، مهربانی، صداقت، امانت‌داری، صبر، استقامت، بصیرت، انسجام، استواری، بینش، روشنفکری، برنامه‌ریزی و تحلیل، توانایی اقناع و... ممتاز بود.

شخصیت و تأثیر سیاسی شهید نصرالله در مسیر مقاومت

شهید سید حسن نصرالله از زمانی که در سال 1992 به عنوان دبیرکل حزب‌الله انتخاب شد و جایگزین شهید «سید عباس موسوی» گشت، توانست حزب‌الله را به یک نهاد سیاسی کامل با ساختار منسجم و متحد در کنار قدرت نظامی بالای آن تبدیل کند.

طی سه دهه‌ای که شهید سید حسن نصرالله دبیرکلی حزب‌الله را بر عهده داشت، این جنبش به بزرگترین حزب سیاسی لبنان و حتی کل تاریخ این کشور تبدیل شد.

سید حسن نصرالله , حزب‌ الله لبنان ,

شهید نصرالله همزمان با تصدی دبیرکلی حزب‌الله و رهبری سیاسی این جنبش، فرماندهی نظامی را نیز بر عهده داشت و عملیات‌های نظامی حزب‌الله در نبردهای مختلف با دشمن صهیونیستی و نیز تروریست‌های تکفیری، مستقیماً زیر نظر ایشان انجام می‌شد.

مقاومت اسلامی لبنان با رهبری سیاسی و نظامی شهید سید حسن نصرالله توانست پیروزی‌های سیاسی و نظامی متعددی به ویژه با آزادسازی تاریخی لبنان در سال‌های 2000 و 2006 رقم بزند.

شهید سید حسن نصرالله توانست سازمان نظامی حزب‌الله که متشکل از مقاومت مردمی بود را به بزرگترین سازمان غیردولتی نظامی و مسلحانه در منطقه و حتی کل جهان تبدیل کند و آمریکایی‌ها، اروپایی‌ها و صهیونیست‌ها به این مسئله اذعان دارند.

معادله اصولی سید شهید مقاومت برای وحدت ملی و اسلامی

سید شهید مقاومت نسبت به وقوع هرگونه درگیری فرقه‌ای، مذهبی و جنگ داخلی میان لبنانی‌ها حساس بود و بدون هیچ‌گونه جهت‌گیری و صف‌بندی، با مردم لبنان به شکل یکسان برخورد می‌کرد و همواره تأکید داشت که سلاح مقاومت تنها به سمت دشمن صهیونیستی نشانه می‌رود و لبنان با معادله طلایی «ارتش، ملت و مقاومت» سرپا می‌ماند.

سید حسن نصرالله , حزب‌ الله لبنان ,

وحدت ملی لبنانی‌ها اعم از مسیحیان و مسلمانان و دروزی‌ها و همچنین حفظ وحدت اسلامی میان سنی‌ها و شیعیان، خط قرمز شهید نصرالله بود و این روندهای کلی در شخصیت سید شهید ما مبتنی بر پایبندی به اصول و ثوابت ملی، قومی و مذهبی دیده می‌شد.

در این زمینه باید به مسیر تفاهم سیاسی حزب‌الله با «رفیق حریری» نخست‌وزیر فقید این کشور در سال 2004 و سند تفاهم ملی حزب‌الله با «میشل عون» رئیس جمهور سابق لبنان در سال 2006 اشاره کنیم.

شهید نصرالله و قرارداد اجتماعی میان لبنانی‌ها

شهید سید حسن نصرالله یکی از متعهدترین شخصیت‌های لبنانی در اجرای سند وفاق ملی بود و بارها گره‌های سیاسی در لبنان را با درایت خود باز می‌کرد.

تعهد و پایبندی سید شهید مقاومت به سند وفاق ملی در چند ایستگاه تاریخی لبنان به ویژه با صدور دومین سند سیاسی حزب‌الله و مقاومت اسلامی لبنان در سال 2009 مشهود بود.

شهید نصرالله در مورد صلح مدنی و همزیستی مسالمت‌آمیز میان لبنانی‌ها هم درایت و انعطاف زیادی از خود نشان می‌داد. وی یکی از برجسته‌ترین و سرسخت‌ترین مدافعان کنفرانس گفتگوی ملی تحت عنوان کنفرانس مؤسس در لبنان از سال 2012 بود و در مورد موضوعات چالش برانگیز در لبنان صحبت می‌کرد تا با در نظر گرفتن ویژگی‌های ساختار این کشور و تجربه حساس لبنان، از طریق تفاهم‌ها یا حل و فصل‌های سیاسی راهکارهای مناسبی پیدا کند.

بینش سیاسی شهید نصرالله برای بازسازی دولت

یکی از برجسته‌ترین شعارهای ملی شهید سید حسن نصرالله که همواره از احزاب داخلی و بازیگران ملی می‌خواست به آن عمل کنند، این بود که یک دولت عادل و توانمند باید زمام امور لبنان را به دست بگیرد.

سید حسن نصرالله , حزب‌ الله لبنان ,

طبق این رویکرد شهید نصرالله، یک دولت عادل و مخالف نظام فرقه‌ای و مذهبی می‌تواند به لبنانی‌ها خدمت کند و یک دولت توانا بدون تردید می‌تواند مدافع و محافظ همه لبنانی‌ها باشد.

نقش سید شهید در تقویت جایگاه شیعیان در ساختار سیاسی لبنان

به نظر می‌رسد که پدیده «تشیع سیاسی» در لبنان با شخصیت شهید سید حسن نصرالله و امام موسی صدر ارتباطی تنگاتنگ دارد؛ به ویژه اینکه «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان از نزدیکان شهید نصرالله بوده و ارتباط بسیار صمیمی با ایشان داشت. نبیه بری نه تنها در دهه‌های گذشته و در زمان حیات شهید نصرالله، بلکه بعد از شهادت ایشان هم با همین رویکرد برای محافظت از لبنان تلاش کرد و در مواضع سیاسی خود در دوره حساس جنگ و پس از آن بر اصول و ثوابت ملی مقاومت تأکید نمود.

تشیع سیاسی در لبنان و حتی کل منطقه مورد تحلیل‌های منحرفانه قرار می‌گیرد، اما شهید نصرالله در واقع خواهان مشارکت مؤثر شیعیان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی لبنان در کنار همزیستی مسالمت‌آمیز با سایر گروه‌های مذهبی و مردمی بود.

شهید سید حسن نصرالله حتی در تعامل با برخی احزابی که به دنبال دشمنی با مقاومت بودند هم نرمش و تدبیر به خرج می‌داد و در دوره نخست‌وزیری «سعد حریری» که بارها مواضع ضد مقاومت اتخاذ کرده بود، از او حمایت می‌کرد تا لبنان دچار شکاف سیاسی نشود.

سید حسن نصرالله , حزب‌ الله لبنان ,

در پایان باید بگوییم که شهید سید حسن نصرالله یک شخصیت فوق‌العاده و رؤیایی در جهان عربی ـ اسلامی و کل دنیا بود. بنابراین همه لبنانی‌ها، اعراب، مسیحیان، مسلمانان و همه آزادگان جهان باید به خاطر داشته باشند که مقاومت در راه مبارزه با ظلم و حمایت از مظلومان، گرانبهاترین و عزیزترین چیزی را که داشت تقدیم کرد.

همراه با پیکر پاک شهید سید حسن نصرالله، تکه‌ای از قلب همه آزادگان جهان هم زیر خاک دفن می‌شود. اما همین که ما عصر شهید سید حسن نصرالله را درک کردیم افتخار بزرگیست و درود می‌فرستیم بر سید شهید مقاومت در روزی که به دنیا آمد، روزی که شهید شد و روزی که دوباره برانگیخته خواهد شد.

امام خامنه ای: طرح احمقانه آمریکا برای غزه به جایی نمی رسد

امام خامنه ای: طرح احمقانه آمریکا برای غزه به جایی نمی رسد

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به برخی طرح‌های احمقانه آمریکایی و یا برخی طرح‌های دیگر در مورد غزه و فلسطین،گفتند: این طرح‌ها به هیچ جایی نخواهند رسید.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، «زیاد النَخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و هیئت همراه، عصر امروز سه‌شنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار با تبریک پیروزی مقاومت در غزه، تاکید کردند: کار بزرگ رهبران و رزمندگان مقاومت فلسطین در «اتحاد و انسجام» و «ایستادگی» در مقابل دشمن و به پیش بردن روند پیچیده مذاکرات و همچنین صبر و استقامت مردم، مقاومت را در منطقه سربلند کرد.

رهبر انقلاب، پیروزی مقاومت اسلامی و مردم غزه در برابر دشمن صهیونیستی و آمریکایی را بسیار با عظمت توصیف و خاطرنشان کردند: این پیروزی یک نصاب جدیدی را در مبارزات مقاومتی به‌وجود آورد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به برخی طرح‌های احمقانه آمریکایی و یا برخی طرح‌های دیگر در مورد غزه و فلسطین،گفتند: این طرح‌ها به هیچ جایی نخواهند رسید و همان‌هایی که یکسال و نیم پیش مدعی نابود کردن مقاومت در مدت زمان کوتاه بودند، اکنون اسرای خود را در گروه‌های کوچک از رزمندگان مقاومت تحویل می‌گیرند و در مقابل تعداد زیادی از اسرای فلسطینی را آزاد می‌کنند.

ایشان، شیوه مقاومت برای تحویل دادن اسرای صهیونیست را مجسّم کننده عظمت مقاومت در مقابل چشم جهانیان خواندند و افزودند: اکنون افکار عمومی جهانی به نفع فلسطین است و در این شرایط هیچ طرحی بدون رضایت مقاومت و مردم غزه، به سرانجام نخواهد رسید.

در این دیدار آقای «زیاد النَّخالة» دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین ضمن تبریک پیروزی بزرگ مقاومت در غزه به رهبر انقلاب، این پیروزی را مرهون حمایت‌های همیشگی جمهوری اسلامی و همچنین هدایت‌های شهید سید حسن نصرالله دانست و گفت: مقاومت فلسطین در یکسال و نیم گذشته درواقع درحال جنگ با آمریکا و غرب بود و به‌رغم نابرابر بودن توازن قوا، مقاومت فلسطین توانست به پیروزی‌های بزرگی دست یابد.

دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، «وحدت و انسجامِ» میدانی و سیاسی گروه‌های مقاومت فلسطینی و لبنانی را یکی از عوامل تاثیرگذار در پیروزی غزه برشمرد و ضمن ارائه گزارش از آخرین تحولات غزه و کرانه باختری و روند مذاکرات و توافق بدست آمده، تاکید کرد: ما هیچ‌گاه مسیر مقاومت را فراموش نخواهیم کرد و به‌عنوان سربازان مقاومت، این مسیر را ادامه خواهیم داد.

برگزاری مذاکرات ریاض درباره اوکراین؛ اروپا و کی‌یف در حاشیه

برگزاری مذاکرات ریاض درباره اوکراین؛ اروپا و کی‌یف در حاشیه

مذاکرات ریاض درباره اوکراین از امروز سه‌شنبه در ریاض پایتخت عربستان سعودی در حالی برگزار شده است که اروپا و کی‌یف به حاشیه رانده شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گفت‌وگوهای ایالات متحده و روسیه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، درباره پایان جنگ اوکراین آغاز شده است. این مذاکرات که تنها یک ماه پس از آغاز به کار دونالد ترامپ در کاخ سفید برگزار می‌شود، نشان‌دهنده تغییری قابل توجه در موضع واشنگتن نسبت به دوران جو بایدن است.

در این دیدار، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، مایک والتز، مشاور امنیت ملی، و استیو ویتکوف، فرستاده ویژه خاورمیانه، از طرف آمریکا با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، و یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی روسیه، دیدار کردند.
همچنین، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، شاهزاده فیصل بن فرحان آل‌سعود، و مشاور امنیت ملی این کشور، مساعد بن محمد العیبان، نیز در این مذاکرات حضور داشتند.

این مذاکرات در هتل ریتز کارلتون ریاض برگزار شد، جایی که دیمیتریف، یکی از مقامات روسی، در لابی مجلل هتل و مقابل مجسمه‌های اسب‌های برنزی، دونالد ترامپ را به‌عنوان «حلال مشکلات» توصیف کرد، او این اظهارات را پیش از آغاز مذاکرات آمریکا بیان کرد.

روسیه که از سال 2014 بخش‌هایی از اوکراین را تصرف کرده است، در فوریه 2022 حمله‌ای را به این کشور آغاز کرد. دونالد ترامپ قول داده است که به‌سرعت این جنگ را پایان دهد، با این حال، اوکراین تأکید کرده است که هیچ توافقی نمی‌تواند بدون حضور و موافقت آن‌ها انجام شود، چرا که کی‌یف به این مذاکرات دعوت نشده است.

مقامات آمریکایی این گفت‌وگوها را به‌عنوان یک تماس اولیه برای بررسی جدیت مسکو در پایان دادن به جنگ اوکراین توصیف کرده‌اند. تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در ریاض به خبرنگاران گفت: «این گفت‌وگوها ادامه‌دهنده تماس اولیه بین پوتین و رئیس‌جمهور ترامپ است تا بررسی شود آیا گام اول امکان‌پذیر است، منافع طرفین چیست و آیا می‌توان این موضوع را مدیریت کرد.»

بیانیه وزارت خارجه روسیه درباره مذاکرات ریاض

مذاکرات میان روسیه و ایالات متحده آمریکا در ریاض، رایزنی های مقدماتی و هدف از آن مشخص شدن مواضع اساسی برای دو طرف  است.

هیئتهای روسی و آمریکایی مجموعه کاملی از مسائل مشکل آفرین انباشته را بررسی می کنند و جزئیات آن بعدا اعلام خواهد شد.

از سوی دیگر، کرملین اعلام کرد که این گفت‌وگوها نه‌تنها درباره اوکراین، بلکه درباره «کل مجموعه روابط روسیه و آمریکا» خواهد بود و همچنین مقدمه‌ای برای مذاکرات احتمالی درباره حل مناقشه اوکراین و دیدار بین رهبران دو کشور است.

نکته قابل توجه این است که نه نمایندگان اوکراین و نه کشورهای اروپایی به این مذاکرات دعوت نشده‌اند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، که برای گفت‌وگو با رهبران عربستان سعودی به ریاض سفر کرده، تأکید کرده است که مذاکرات بدون حضور دولت اوکراین را به‌رسمیت نمی‌شناسد و هرگونه توافق باید با مشارکت کی‌یف انجام شود.

سرلشکر موسوی: حماسه ۲۲ بهمن امسال توهمات دشمنان را خنثی کرد

سرلشکر موسوی: حماسه ۲۲ بهمن امسال توهمات دشمنان را خنثی کرد

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش صبح امروز -دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳- در نخستین همایش ملی جنگسرلشکر موسوی: حماسه ۲۲ بهمن امسال توهمات دشمنان را خنثی کرد شناختی که در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد، گفت: دسته بندی جنگ‌ها از یک منظر سخت، نیمه سخت، نرم و شناختی است. ما فعلا با دوتای اول کاری نداریم. اما با سومی و چهارمی که گاهی هم یکی گفته می‌شود، کار داریم.  

وی با بیان اینکه جنگ نرم و جنگ شناختی حداقل یک تفاوت‌هایی باهم دارند، افزود: هدف جنگ نرم به اشتباه انداختن جامعه است، اما هدف جنگ شناختی این است که جامعه مخاطب اصلا فکر نکند. دستگاه محاسباتی‌اش تعطیل و کنترل به دست مهاجم باشد و هرکاری او می‌خواهد بکند که نمونه‌های آن را فراوان دیده‌ایم.

سرلشکر موسوی ادامه داد: اما رسیدن به هدف جنگ شناختی ناگهانی صورت نمی‌گیرد، بلکه نوعی تدریج در آن است. ثانیا با روش‌های شناختی آنقدر درست و غلط و متناقض به مغز مخاطب وارد می‌شود که به همه چیز شک کند و نتواند تصمیم بگیرد و به تصمیمی که برایش می‌گیرند، عمل کند.

فرمانده کل ارتش در ادامه چاره کار را در مراحل ابتدایی «جهاد تبیین» توسط نخبگان و فرماندهان جبهه دفاع نرم دانست و افزود: در مرحله بعدی که ویژگی آن لجاجت و رد واقعیت‌ها است، استناد به اصول مورد قبول (نقاط برگشت) است و در مرحله مصدومیت شناختی، مداوای شناختی است که باید دستگاه شناختی دوباره احیا شود که کار آسانی نیست.

وزیر دفاع با امیر سرتیپ صباحی‌فرد دیدار کرد

وزیر دفاع با امیر سرتیپ صباحی‌فرد دیدار کرد

در پی انتصاب امیر سرتیپ صباحی‌فرد به فرماندهی قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)، امیر سرتیپ نصیرزاده وزیر دفاعوزیر دفاع با امیر سرتیپ صباحی‌فرد دیدار کرد و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با وی دیدار کرد و این انتصاب را تبریک گفت.

 در این دیدار امیر سرتیپ نصیرزاده، انتصاب امیر سرتیپ صباحی‌فرد به فرماندهی قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) را که نشان از ایمان، تعهد، تخصص، حُسن اعتماد و تجارب ارزنده ایشان می‌باشد را به وی تبریک گفته و برای وی در جهت تحقق آرمان‌های والای نظام جمهوری اسلامی ایران در پرتو توجهات و تحت رهبری‌های داهیانه مقام عظمای ولایت و فرماندهی معزز کل قوا حضرت امام خامنه‌ای عزیز (مد ظله العالی) آرزوی موفقیت کرد.

دریادار سیاری: بیش از ۹۰ درصد تجهیزات دفاعی در داخل کشور ساخته می‌شود

دریادار سیاری: بیش از ۹۰ درصد تجهیزات دفاعی در داخل کشور ساخته می‌شود

دهمین دوره جامعه‌پذیری نظامی مشترک دانش‌پژوهان آموزشگاه‌های درجه‌داری نیرو‌های چهارگانه ارتش یادبود شهید میهندریادار سیاری: بیش از ۹۰ درصد تجهیزات دفاعی در داخل کشور ساخته می‌شود استواریکم محمدمهدی شاهرخی‌فر روز پنجشنبه ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۳، با حضور امیر دریاردار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش، امیر سرتیپ محمد محمودی معاون اجرایی ارتش، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش و جمعی از معاونین سایر نیرو‌ها در مرکز آموزش درجه‌داری جوادالائمه (ع) نیروی زمینی ارتش برگزار شد.

معاون هماهنگ کننده ارتش، با بیان اهمیت و ضرورت توسعه و تکوین روزافزون سطح علمی و آموزشی ارتش تصریح کرد: بالابردن و توسعه سطح علم، آموزش، تربیت و مهارت‌محوری، از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که باید در راستای مقابله با تهدیدات جنگ‌های آینده و نوین به آنها توجه و اهتمام داشت.

وی ادامه داد: امروز در سطح ارتش جمهوری اسلامی ایران و به برکت انقلاب اسلامی، خون شهدا و همت و غیرت جوانان این مرز و بوم، بیش از ۹۰ درصد تجهیزات در داخل کشور ساخته می‌شوند و دسترسی به انواع و اقسام فناوری‌ها، جهت ساخت و تولید انواع سامانه‌های پهپادی، جنگالی و سایبری، فراهم و مهیا است.

امیر دریادار سیاری: انقلاب اسلامی ایران، پایه‌های سلطه استکبار جهانی را متزلزل کرده است/استکبار جهانی به دنبال استعمار فرانو است

 

 رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: انقلاب اسلامی ایران، پایه‌های سلطه و اشرافیت پوشالی استکبار جهانی را در منطقه غرب آسیا متزلزل کرده است.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر دریادار حبیب الله سیاری رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش، صبح دوشنبه در راهپیمایی ۲۲ بهمن بندرعباس، ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، اظهار کرد: حاکمان کشور قبل از انقلاب دست نشانده استکبار جهانی بودند و بیش از ۶۰ هزار مستشار در ایران حضور داشتند که تمام تصمیم سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های کشور توسط این‌ها انجام می‌شد.
وی با اشاره به سال‌های استعمار و وابستگی کشور به قدرت‌های خارجی، تاکید کرد که انقلاب اسلامی ایران، پایه‌های سلطه و اشرافیت پوشالی استکبار جهانی را در منطقه غرب آسیا متزلزل کرده است.
امیر دریادار سیاری با یادآوری دوران پیش از انقلاب، اظهار داشت: کشور ما حیات خلوت آمریکا بود و با سیاست‌های استکباری، ملت ایران تحقیر می‌شد و منابع کشور به غارت می‌رفت.
وی با اشاره به نقش بی‌بدیل امام خمینی(ره) در آگاهی‌بخشی به مردم و پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: امام بزرگوار با ایمان به خدا، مردم و خود، توانست در مقابل نظام شاهنشاهی ایستادگی کند و با حضور مردم در صحنه، انقلاب به پیروزی رسید.
معاون هماهنگ کننده ارتش با بیان اینکه استکبار جهانی از انقلاب اسلامی شکست خورد، تصریح کرد: استکبار جهانی منافع خود را در ایران از دست داد و مجبور به خروج از منطقه شد. مهم‌تر از آن، پایه‌های سلطه و اشرافیت پوشالی استکبار جهانی در منطقه لرزید و امروز نیز از این موضوع هراس دارد.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به دشمنی ریشه‌ای استکبار جهانی با انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: استکبار جهانی از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، با ترفندهای مختلفی از جمله تحریم، تهاجم فرهنگی، جنگ نرم و جنگ ترکیبی، به دنبال شکست انقلاب اسلامی بوده است، اما به لطف خدا و همت مردم، تمامی این توطئه‌ها خنثی شده است.
وی با هشدار نسبت به توطئه‌های جدید استکبار جهانی، تاکید کرد: استکبار جهانی به دنبال استعمار فرانو است، یعنی تصمیماتی می‌گیرند که در جهت حفظ منافع خود باشد، بدون اینکه نیازی به حاکمیت مستقیم و لشکرکشی داشته باشد.

امیر سرلشکر موسوی در راهپیمایی 22 بهمن: عظمت حضور مردم در ۲۲بهمن را درک کنیم/

 

فرمانده کل ارتش در راهپیمایی 22 بهمن، ضمن تقدیر از حضور پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت: باید در این جمع حاضر شویم تا شکوه و عظمت آن را درک کنیم.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیرسرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز (دوشنبه) در راهپیمایی ۲۲ بهمن در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به حضور پرشور مردم همیشه در صحنه ایران در این راهپیمایی، اظهار داشت: فقط باید در این جمع حاضر شد تا بتوان اندکی از این عظمت و شکوه را درک کرد.
وی افزود: خدا را شکر می کنیم و ضمن تشکر از ملت بزرگ ایران،  به این امت بصیر،برای حضور گسترده و عظمتی که از خود نشان دادند، تبریک عرض می کنم.
فرمانده کل ارتش ادامه داد: امروز پیام انقلاب را در این راهپیمایی باشکوه می‌بینیم و این پیام،  پیام  حریت و معنویت و استقامت مردم با محوریت رهبری حکیم و دوراندیش است.
وی تاکید کرد: پیام انقلاب، ایستادگی در مقابل قلدرها و استکبار است و این پیام  را تمام دنیا دریافت کرد و این یکی از نشانه‌های بارز موفقیت انقلاب اسلامی است.
امیرسرلشکر موسوی  تصریح کرد: البته همانطور که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) فرمودند انقلاب ۵ گام دارد که ما هنوز در گام های ابتدایی آن هستیم و با کمک یکدیگر و لطف خدا باید به اهداف دیگر انقلاب برسیم.
فرمانده کل ارتش در واکنش به اظهارات ترامپ، اظهار داشت: ادعا‌های ترامپ به حضور بیشتر مردم در جشن انقلاب کمک کرد و باعث شد تا مردم به صورت جدی‌تر و با اراده ای قوی تر در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کنند.

امیر سرتیپ نصیرزاده: انقلاب اسلامی پشتوانه محکمی دارد

 

وزیر دفاع با اشاره به حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، گفت: انقلاب اسلامی پشتوانه محکمی دارد و به برکت وجود ولایت فقیه با قدرت بیشتری به مسیر الهی خود ادامه می‌دهد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن، اظهار داشت: در راهپیمایی امروز حضور پرشور اقشار مختلف جامعه را شاهد هستیم.
امیر نصیرزاده ادامه داد: این حضور پرشور نشان می‌دهد که انقلاب اسلامی پشتوانه محکمی دارد و به برکت وجود ولایت فقیه با قدرت بیشتری به مسیر الهی خود ادامه می‌دهد.
وزیر دفاع با تأکید بر آگاهی و بصیرت ملت ایران خاطرنشان کرد: ما به وجود مردم ولایی و همیشه در صحنه‌ی ایران اسلامی افتخار می‌کنیم؛ مردمی که همیشه به آرمان‌های انقلاب اسلامی پایبند هستند.
 

امیر سرتیپ حیدری: حضور در راهپیمایی 22 بهمن نشانگر بصیرت ملت است

 

فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: ملت شریف ایران، نظام مقدس جمهوری اسلامی را دوست دارند و حضور آنها در تمامی صحنه ها بویژه راهپیمایی 22 بهمن، نشانگر بصیرت است.
به گزارش روابط عمومی ارتش؛ امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه راهپیمایی 22 بهمن، گفت: دشمنان جمهوری اسلامی بدانند ملت شریف ایران، نظام مقدس جمهوری اسلامی را دوست دارند و نقشههای پلید آنها را با بصیرت بالایی که دارند خنثی خواهند کرد.
وی با اشاره به سخنان فرماندهی معظم کل قوا در خصوص مذاکره با استکبار جهانی افزود: امروز تحلیل تمامی رسانههای دنیا در مورد سخنان سنجیده و هوشمندانه معظم له در مورد مذاکره، حاکی از آن است که هیچ وقت جمهوری اسلامی اشتباهی را مرتکب نشده است و آنچه از لسان رهبر فرزانه انقلاب جاری و ساری می شود هوشمندانه است.
وی تاکید کرد: حرف های غلوآمیز استکبار جهانی و هم پیمانانش در مورد گزینه های نظامی بسیار خنده دار است، آنها بدانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در هر شرایطی آماده هستند و اگر آنها اشتباه راهبردی را مرتکب شوند، با پاسخ قاطع مواجه خواهند شد.
امیر سرتیپ حیدری ادامه داد: انقلابی پایدار است که رهبری خردمند و مردمی با بصیرت داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران هر دو نعمت را دارا است و قطعا این انقلاب ماندگار است و پرچم را به دست صاحب اصلی خود اهدا خواهد کرد .
فرمانده نیروی زمینی ارتش در پایان ضمن قدر دانی از ملت شریف ایران اسلامی به جهت حضور گسترده در راهپیمایی ۲۲ بهمن افزود:  امروز دشمنان نظام بار دیگر شکستی را متحمل شدهاند چرا که آنها هزینه های زیادی را متحمل شدهاند تا امروز شاهد عدم حضور ملت در صحنه باشند، حضور ما بازدارندگی را ایجاد کرده و قدرت ملی را افزایش داده است 

راهپیمایی ۲۲ بهمن تجدید بیعت با آرمان های انقلاب اسلامی است/امروز دشمنان ناامید شدند

 

فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپیمایی امروز گفت: این راهپیمایی عظیم تجدید بیعت مردم با آرمانهای انقلاب اسلامی و امام راحل است.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش با حضور در راهپیمایی عظیم مردم در شهر تهران، این روز را نماد وحدت و همدلی ملت ایران دانست و گفت: یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همیشه در اذهان ما برجسته است، امنیت امروز را که می‌توانیم دور هم جمع بشویم مدیون فداکاری آنان هستیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش تاکید: نیروی هوایی ارتش همواره در کنار مردم بوده و برای حفظ امنیت و اقتدار کشور از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
وی حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن را تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب و رهبری معظم انقلاب اسلامی عنوان کرد و تصریح کرد: حضور امسال مردم در این راهپیمایی از هر سال حساستر است، زیرا دشمنان نظام با سمپاشی خود گفته بودند که مردم دیگر پشت سر نظام و همراه نظام  نیستند.
امیر سرتیپ واحدی با تاکید بر اینکه امروز دشمنان ناامید شدند، افزود: دشمن باید بداند که مردم ما همواره با این نظام بوده و با شرکت در این راهپیمایی به دشمنان نشان دادند که حضورشان همانند تیری بر دل و  قلب آنها است..

پزشکیان: نقشه‌های آمریکا با کمک ملت نابود خواهد شد

پزشکیان: نقشه‌های آمریکا با کمک ملت نابود خواهد شد

رئیس جمهور گفت: ترامپ اعلام کرده که بیایید گفت‌وگو کنیم و همان‌جا تمام توطئه‌های ممکن را برای به زانو درآوردن انقلاب امضا و اعلام می‌کند. اگر دست به دست هم دهیم می‌توانیم مشکلات را با کمک ملت حل کنیم و نقشه‌های آمریکا نابود خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز 22 بهمن، در آیین ملی بزرگداشت چهل و ششمین سال‌روز پیروزی انقلاب اسلامی طی سخنانی با اشاره به آیات قرآن کریم، بیان کرد: خطاب به ملت ایران می‌گویم که در چنین روزی انقلاب ما توانست ظلم و ظالمین را از ایران اخراج کند؛ رمز موفقیت ما حضور مردم و وحدت‌شان بود.

بیشتر بخوانید

وی افزود: امام راحل در ابتدای انقلاب فرمودند که 22 بهمن یوم‌الله است چون تمامی اقشار ملت ایران بدون هیچ فرقی وارد میدان شدند و با قدرت توانستند ظالمین و دست بیگانگان را از کشور ما قطع کنند.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: ما بر این باوریم که کشورمان را به آرمان‌های مد نظر برسانیم و ملت ما برای این مهم قیام کرده تا حق و عدالت را برپا کند. از آغاز انقلاب، دشمنان دعوای قومیت‌ها و جناح‌ها را به‌راه انداختند و سپس دست به کودتا زده و جنگ را بعد از آن بر ما تحمیل کردند تا انقلاب را متوقف کنند. ملت ما با تقدیم 240 هزار شهید به انقلاب، مقاومت کرد.

پزشکیان گفت: دشمن امروزه به اختلافات دامن می‌زند و می‌خواهد القا کند که ایران ضعیف شده تا به ما ضربه بزنند؛ غافل از اینکه ملت تحت زعامت رهبری معظم انقلاب این تلا‌ش‌ها را برهم می‌زند و ما می‌ایستیم. دشمن تروریست است و به ما تهمت تروریست‌ بودن می‌زند.

وی بیان کرد: ترامپ اعلام کرده که بیایید گفت‌وگو کنیم و همان‌جا تمام توطئه‌های ممکن را برای به زانو درآوردن انقلاب امضا و اعلام می‌کند؛ سپس می‌گوید اهل گفت‌وگوست. او ادعا می‌کند ایران منطقه را به‌هم ریخته، در صورتی که اسرائیل با پشتیبانی آمریکا در منطقه قتل و غارت و بمباران می‌کند.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: رئیس جمهور امریکا از کسی که سازمان ملل و دادگاه لاهه علیه او اعلام جرم کرده، حمایت می‌کند.

پزشکیان خاطر نشان کرد: آمریکا ادعا می‌کند دنبال آرامش است، ولی من می‌گویم چه کسی آرامش منطقه را به‌هم زد؟ کدام انسان آزاده‌ای می‌پذیرد که شما زنان را بمباران کنید؟ چرا خانواده‌ها را قتل عام می‌کنید؟

وی اظهار داشت: رمز پیروزی ما وحدت بود و این فرمایش امام و رهبری است. اگر دست به دست هم دهیم می‌توانیم مشکلات را با کمک ملت حل کنیم و نقشه‌های آمریکا نابود خواهد شد. آمریکا تصور می‌کند می‌تواند ملت ایران را در قبال تفرقه‌افکنی، شکست دهد.

رئیس‌جمهور عنوان کرد: آمریکا می‌گوید می‌خواهیم مذاکره کنیم؛ ولی من می‌گویم اگر اهل مذاکره بودی، چرا این غلط‌ها را کردی؟ آمریکا می‌خواهد تمامی راه‌ها را بر ما ببند ولی می‌دانیم که نمی‌تواند و در این 46 سال نتوانسته است.

پزشکیان بیان کرد: مردم بدانند اگر مشکلات هست، ما مدیران قول می‌دهیم با تمام وجود در مسیر شهدا، دست در دست هم بکوشیم تا تبعض، بی‌‌عدالتی،‌ فقر و مشکلات موجود را با همراهی و همدلی همگان حل کنیم.

وی با بیان اینکه ما مقابل بیگانگان سر خم نخواهیم کرد، اظهار داشت: ما دنبال جنگ نیستیم و دشمن در اولین روزِ دولت چهاردهم، اسماعیل هنیه را در تهران ترور کرد. دشمن از وحدت ایرانیان می‌ترسد و دنبال تفرقه و دعواست؛ من به شما قول می‌دهم با وحدت می‌توانیم تمام مشکلات را از بین ببریم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: دشمن می‌کوشد تا ما با یکدیگر متحد نشویم؛ دشمن منتظر است در ایران چنددستگی ایجاد شود و سوار بر این موج شود.

پزشکیان گفت: با حمایت رهبر معظم انقلاب تلاش می‌کنیم با همسایگان، تعامل داشته باشیم. از این تربیون اعلام می‌کنیم کشورهای منطقه برادران ما هستند. اگر از غزه و فلسطین دفاع می‌کنیم، از مظلوم دفاع می‌کنیم.

وی ادامه داد: آمریکا به دل‌خواه خود ترور می‌کند و ادعا می‌کند که ایران مسئول ناامنی در منطقه است. ما عامل ناامنی هستیم یا او؟

رئیس‌جمهور گفت: دشمن نمی‌خواهد که متحد شویم و می‌خواهند درگیر باشیم تا نتوانیم به مشکلات کشور رسیدگی کنیم. آنان می‌خواهند دانشمندان ما را بشناسند تا ترورشان کنند، می‌خواهند یا آنان را از بین برده و یا بخرند.

پزشکیان بیان کرد: دشمن می‌خواهد به نخبگان ما القا کند که با حضور در ایران، به جایی نمی‌رسند. دشمن نقشه‌ی ترور نخبگان را در دستور دارد و نقشه‌ی تحریم و القای ناامیدی را در برنامه دارد. دشمن القا می‌کند که ایران در حال از بین رفتن است ولی ما قوی هستیم.

وی افزود: مردم بدانند ما خدمتگزارشان هستیم و سخن مقام معظم رهبری، فصل‌الخطاب است و ما به این مهم پایبند هستیم. ما گول توطئه‌ی دشمن را نمی‌خوریم و با اتحاد پیشرفت خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: به مردم قول می‌دهم برای خدمت به ملت و ایجاد وحدت تلاش کنیم؛ دیگران هم بدانند که ما را از شهادت نترسانند، شهادت در مقابل ظلم برای ما شیرین است. باید از اختلاف بترسیم و نه از مکر دشمنان.

پزشکیان گفت: هر اختلاف و گلایه‌ای که داشته و داریم، باید کنار رود و امروز باید دست به دست هم دهیم و تحت فرمان رهبر انقلاب، معضلات را با به میدان آوردن نخبگان حل کنیم.

وی تصریح کرد: ما امروز در جنگ تمام‌عیار اقتصادی هستیم و باید مراقبت کنیم در دامی نرویم که عده‌ای با احتکار، بهم‌ریختن بازار و غیره ذهنیت مردم را نسبت به انقلاب خدشه‌دار کنند. با توکل و وحدت از این بحران خارج خواهیم شد.

رئیس‌جمهور در پایان گفت: ما با کشورهایی همسایه و مسلمان پیمان برادری داریم؛ هیچ‌کسی بر دیگری برتری ندارد و ملاک برتری، تقواست. بر اساس حق و عدالت تلاش کنیم حقوق همگان را عادلانه اعمال کنیم. بیاییم مقابل فساد، ظلم و جنایت ایستادگی کنیم. ملت ما ایستاده و اگر قرار است اتفاقی بیفتد، ما تا پای جان در خدمت مردم خواهیم ماند.

عقلانی بودن و اقدام براساس محاسبه از ویژگی های ۱۹ بهمن ۵۷ بود/ تجربه برجام می‌گوید مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی با بیان اینکه شجاعت، به هنگام بودن، عقلانی بودن و اقدام براساس محاسبه از ویژگی ۱۹ بهمن بود، فرمودند: تجربه برجام می‌گوید مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد
به گزارش روابط عمومی ارتش به نقل از پایگاه اطلاعات مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله امام خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده کل قوا صبح امروز در سالروز بیعت تاریخی همافران و کارکنان نیروی هوایی با امام خمینی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، در دیدار فرمانده و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران، این روز تاریخی را روز تولد ارتشی سرافراز، مستقل و دارای هویت خواندند و با اشاره به تجربه بی‌حاصل حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا در دهه نود و اقدام آمریکا در زیر پا گذاشتن همه تعهدات خود، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواری‌های اقتصادی و معیشتی را حل نمی‌کند، همانطور که حل نکرد؛ بنابراین، راه حل مشکلات «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که ان‌شاءالله روز ۲۲ بهمن این اتحاد و همدلی را خواهیم دید.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مطالب و بحث‌هایی درباره مذاکره در روزنامه‌ها و فضای مجازی و سخنان برخی افراد، گفتند: محور این حرف‌ها، موضوع مذاکره با آمریکا است و از مذاکره به عنوان یک امر خوب یاد می‌کنند، انگار که کسی مخالف خوب بودن مذاکره است.
ایشان با اشاره به پُر کاری وزارت امور خارجه کشورمان در زمینه مذاکره و رفت و آمد و انعقاد قرارداد با همه کشورهای دنیا، تأکید کردند: تنها استثنایی که در این زمینه وجود دارد آمریکا است. البته اسم رژیم صهیونیستی را به‌عنوان استثنا نمی‌بریم؛ چرا که این رژیم اساساً دولت نیست بلکه یک باند جنایتکار و غاصب سرزمین است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین علت استثناء بودن آمریکا از مذاکره، گفتند: برخی وانمود می‌کنند اگر پشت میز مذاکره بنشینیم فلان مشکل حل می‌شود اما واقعیتی که باید درست بفهمیم این است که مذاکره با آمریکا هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد.
رهبر انقلاب، تجربه منفی دهه ۹۰ و حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا و چند کشور دیگر را که منجر به انعقاد معاهده هسته‌ای شد، دلیلی بر بی‌فایده بودن مذاکره با آمریکا خواندند و افزودند: دولت آن روز ما، با آنها نشست، رفت و آمد و مذاکره کرد، خندیدند، دست دادند و رفاقت و همه کار کردند و معاهده‌ای تشکیل شد که در آن، طرف ایرانی با سخاوت بسیار زیاد، امتیازهای زیادی به طرف مقابل داد اما آمریکایی‌ها به آن معاهده عمل نکردند.
ایشان با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور کنونی آمریکا درباره پاره کردن برجام، خاطرنشان کردند: قبل از او هم دولت قبلی آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریم‌های آمریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: آمریکا همان معاهده را با وجود نقص‌هایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.
ایشان با اشاره به مشکلات داخلی و معیشتی که اغلب مردم با آن درگیر هستند، گفتند: آنچه مشکلات را برطرف می‌کند عامل داخلی یعنی «همّت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که مظهر این اتحاد ملی، راهپیمایی ۲۲ بهمن است که ان‌شاءالله امسال نیز همه این وحدت را مشاهده خواهیم کرد.
رهبر انقلاب، «ملت بصیر و مسئولان خستگی‌ناپذیر» را عامل رفع مشکلات خواندند و افزودند: مسئولان بحمدالله مشغول کارند و بسیار امیدواریم که همین دولت محترم بتواند مشکلات معیشتی مردم را کمتر و سختی‌ها را برطرف کند.
ایشان با اشاره به تقلای آمریکایی‌ها برای تغییر نقشه جهان گفتند: این کار آنها هیچ‌گونه واقعیتی ندارد و فقط بر روی کاغذ است؛ البته آنها درباره ما هم نظر می‌دهند، حرف می‌زنند و تهدید می‌کنند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر ما را تهدید کنند ما هم آنها را تهدید می‌کنیم، اگر تهدید خود را عملی کنند ما نیز تهدیدمان را عملی می‌کنیم و اگر به امنیت ملت ما تعرض کنند ما هم بدون تردید به امنیت آنها تعرض می‌کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این رفتار متقابل را برگرفته از قرآن و دستور اسلام خواندند و گفتند: امیدواریم خداوند متعال ما را در انجام وظایف خود موفق بدارد.
ایشان در بخش اول سخنانشان ۱۹ بهمن ۵۷ را خاطره‌ای مبارک و پرشکوه دانستند و گفتند: اقدام حماسی آن جوانان، خط سیر ارتش جدید را تعیین کرد و باعث شد عوامل و کادرهای مختلف ارتش با الهام از آن بیعت، به صفوف ملت بپیوندند.
رهبر انقلاب با تجلیل از شهیدان نام‌آوری همچون صیاد شیرازی، ستاری، بابایی، کلاهدوز و فلاحی افزودند: عامل مبنایی بروز و ظهور این قهرمانان، همان حرکت شجاعانه‌ای بود که جمعی از همافران و کارکنان نیروی هوایی ۳ روز قبل از پیروزی انقلاب و در بحبوحه خطر انجام دادند.
ایشان ویژگی‌های مهم حرکت ۱۹ بهمن ۵۷ را نیاز امروز کشور و ملت برشمردند و گفتند: «شجاعت» و «به هنگام بودن» دو خصوصیت برجسته اقدام همافران بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «به موقع» و «در لحظه لازم تصمیم گرفتن» را بسیار مهم دانستند و افزودند: توابین در عاشورا به کمک امام حسین(ع) نیامدند اما بعداً قیام کردند و همه کشته شدند، ولی کار بی‌نتیجه بود چون به موقع نبود.
ایشان، عقلانی بودن و اقدام براساس محاسبه را ویژگی دیگر ۱۹ بهمن ۵۷ دانستند و گفتند: برخی تصور می‌کنند که حرکت انقلابی مقابل عقلانیت است اما حرکت انقلابی بیش از هر حرکت دیگر به محاسبه و عقلانیت نیاز دارد.
رهبر انقلاب استفاده از غفلت دشمن را دیگر خصوصیت ممتاز اقدام همافران خواندند و افزودند: دستگاه‌های ضداطلاعات و فرماندهان ارتش نتوانستند این حرکت را آن هم در نیروی هوایی کشف کنند یا حدس بزنند و در حقیقت از جاییکه فکر نمی‌کردند ضربه خوردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اقدام رژیم پهلوی در تعریف ارتش ذیل دستگاه نظامی آمریکا، گفتند: سازمان و سلاح و آموزش ارتش، آمریکایی بود و انتصابات مهم و حتی چگونگی استفاده از تسلیحات نیز براساس اجازه آمریکایی‌ها انجام می‌شد و شدت وابستگی به حدی بود که ایرانی‌ها اجازه بازکردن و تعمیر قطعات را هم نداشتند.
ایشان، سخنرانی امام خمینی در آبان ۱۳۴۳ در مخالفت شدید با کاپیتولاسیون را اعتراض به سلطه ذلت‌بار آمریکا بر ارتش و کشور خواندند و افزودند: براساس کاپیتولاسیون که از صدر تا ذیل مقامات پهلوی آن را پذیرفته بودند، هیچ آمریکایی با هر جرمی نباید در ایران تحت تعقیب قضایی قرار می‌گرفت.
ایشان، دفاع مقدس را صحنه بروز شایستگی‌های ارتشِ تحول‌یافته برشمردند و افزودند: هزاران شهید ارتشی همچون ستاره‌های درخشان در تاریخ ایران می‌درخشند
حضرت آیت‌‌الله خامنه‌ای دفاع از ایران را سرلوحه کارها و تقویت ارتش را مهمترین وظیفه خواندند و افزودند: ارتش باید از لحاظ نیروی انسانی، تسلیحات، آموزش، آمادگی‌های رزمی و دفاعی، رفع نقاط ضعف و آسیب‌های احتمالی، استمرار ابتکار و تولیدات نوآورانه روزبروز تقویت شود و ثابت کند که کارهای بسیار بزرگتری هم را می‌تواند انجام دهد.

سرلشکر باقری: نیروی هوایی ارتش، نیرویی پیشرو و امیدبخش است

 

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی تاکید کرد: کارکنان نیروی هوایی نقش و جایگاه خود را به‌عنوان نیرویی پیشرو، امیدبخش و مبتکر برای آینده انقلاب و کشور به موضوعی راهبردی تبدیل کردند.
به گزارش روابط عمومی ارتش، سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی به مناسبت فرا رسیدن نوزدهم بهمن روز نیروی هوایی، این روز را به امیر سرتیپ خلبان «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.
متن پیام به این شرح است:
برادر ارجمند امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی
فرمانده محترم نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیات؛
فرارسیدن نوزدهم بهمن ماه، سالروز حماسه بیعت تاریخی، شجاعانه و جاودانه دلاور مردان نیروی هوایی ارتش با امام عظیم‌الشأن و انقلاب اسلامی و همراهی با ملت قهرمان ایران عزیز علیه نظام ستم‌شاهی، در روز‌های سرنوشت‌ساز نهضت اسلامی در آستانه طلوع فجر پیروزی در ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ که به فروپاشی ارکان نظام شاهنشاهی سرعت بخشید، گرامی می‌دارم و این افتخار بزرگ و ماندگار را به جناب‌عالی و آحاد فرماندهان و کارکنان فهیم، غیور و انقلابی آن نیروی مقتدر تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم.
کارکنان نیروی هوایی با این اقدام مجاهدانه و شگفت‌انگیز، نقش و جایگاه خود را به عنوان نیرویی پیشرو، امیدبخش و مبتکر برای آینده انقلاب و کشور به موضوعی راهبردی تبدیل نمودند و نویدبخش شکوه، عظمت و درخشش نیروی هوایی آجا در سپهر قدرت دفاعی و بازدارنده نیرو‌های مسلح در دوره پساپهلوی و در عصر جمهوری اسلامی گردند و تاریخ ایران عزیز به‌ویژه دفاع‌مقدس و صحنه‌های مقابله با دشمنان بیانگر این نقش‌آفرینی سترگ و شکوهمند است.
نام و یاد حماسه‌سازان و شهیدان همیشه جاوید نیروی هوایی ارتش انقلابی جمهوری اسلامی ایران را در هشت سال دفاع‌مقدس و سایر عرصه‌های دفاع از کیان، امنیت و تمامیت ارضی کشور گرامی می‌دارم و با تأکید بر جهاد همه‌جانبه در بستر تحقق «ایران قوی» و آرزوی نیل به آرمان‌های تمدنی انقلاب و تحکیم و صیانت از امنیت پایدار و بازدارنده، در راستای همراهی با سایر نیرو‌های مسلح و آحاد ایرانیان؛ توفیق روزافزون آن فرمانده عالیقدر و یکایک همراهان و همرزمان عزیز در این نیروی پرافتخار را تحت عنایات خاصه حضرت بقیه‌الله الاعظم (ارواحنا فداه) با تبعیت از تدابیر، منویات و رهنمود‌های حکیمانه مقام عظمای ولایت و رهبری و فرمانده کل قوا حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی)  از درگاه خدای قادر متعال طلب می‌کنم.

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح
سرلشکر پاسدار محمد باقری

ایدۀ پیچیده‌ ترامپ درباره ایران؛ دستکش مخملی

ایدۀ پیچیده‌ ترامپ درباره ایران؛ دستکش مخملی

ترامپ برخلاف ساده‌سازان داخلی ایدۀ پیچیده‌ای دربارۀ ایران مطرح کرد، او‌ رسماً روی شکاف‌های داخلی حساب کرده است.

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، سخنان شب گذشته دونالد ترامپ و توییت امروز او درباره ایران، بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره سیاست آینده واشنگتن در قبال تهران را افزایش داده است. ترامپ که در دوران ریاست‌جمهوری خود سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران دنبال می‌کرد، اکنون در اظهاراتی متفاوت، از تمایل به توافق سخن گفته و تأکید کرده که آمریکا به‌دنبال راهی برای حل مسئله هسته‌ای ایران است. این در حالی است که امضای یک سند جدید درباره امنیت ملی آمریکا، که محوریت آن اعمال فشار بیشتر بر ایران است، نشان می‌دهد رویکرد سخت‌گیرانه کاخ سفید همچنان ادامه دارد. این تناقض در مواضع ترامپ باعث شده است که تحلیل‌گران به دو دسته تقسیم شوند، گروهی معتقدند آمریکا در حال عقب‌نشینی از سیاست‌های پیشین است و راهی برای بازگشت به میز مذاکره باز کرده است. از نگاه این گروه، ترامپ با تغییر لحن خود، ایران را «قدرتمند» خطاب کرده و تلاش دارد فضای دیپلماتیک را برای مذاکرات آینده آماده کند. اما در مقابل، گروهی دیگر این مواضع را ادامه همان فشار حداکثری گذشته می‌دانند، با این تفاوت که این‌بار واشنگتن از ابزار‌های روانی و تبلیغاتی برای ایجاد تنش در فضای داخلی ایران استفاده می‌کند. هم‌زمانی امضای این سند با سفر نتانیاهو به آمریکا نیز یکی از جنبه‌های مهم این ماجراست. برخی تحلیلگران بر این باورند که نتانیاهو نیازمند یک امتیاز سیاسی بوده، اما سند امضا شده چیز جدیدی برای او نداشت. از سوی دیگر، برخی این اقدام را نشانه‌ای از هماهنگی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی در اعمال فشار بر ایران می‌دانند. مجموع این موارد پیچیدگی و دوپهلو بودن موضع آمریکا را نمایان می‌کند. در چنین شرایطی، ایران باید با دقت و هوشیاری، مواضع خود را تنظیم کند تا در برابر بازی دیپلماتیک واشنگتن، امتیازی بدون دریافت امتیاز متقابل ندهد. 
 طی این گزارش با مرور مواضع برخی از کارشناسان و فعالان سیاسی داخلی به بررسی این مسائل پرداخته‌ایم که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

ترامپ هم‌زمان با امضای سند ضدایرانی از تمایل به توافق گفت

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در اقدامی که آن را اجتناب‌ناپذیر توصیف کرد، یک یادداشت ریاست‌جمهوری را امضا کرد که هدف آن تشدید فشار‌های اقتصادی و سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران است. این سند که بسیاری از مفاد آن ادامه سیاست‌های خصمانه دولت وی در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش محسوب می‌شود، از تمامی وزارتخانه‌ها و نهاد‌های دولتی آمریکا می‌خواهد که در راستای تحریم و محدودسازی جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه در زمینه برنامه هسته‌ای و حمایت از محور مقاومت، اقدام کنند. ترامپ در سخنان خود تصریح کرد این سند «بسیار سخت‌گیرانه» علیه ایران تنظیم شده و ادعا کرد اگر نتیجه انتخابات آمریکا به نفع او رقم خورده بود، رویداد‌هایی مانند عملیات 7 اکتبر مقاومت فلسطین رخ نمی‌داد. او همچنین اذعان کرد این سند، بیش از حد انتظار، خسارات وارده به سیاست‌های او را جبران می‌کند و اقداماتش را «تاریخی» خواند. با این حال، او ابراز امیدواری کرد نیازی به اجرای گسترده مفاد این سند نباشد و افزود مشخص نیست آیا توافقی میان دو کشور امکان‌پذیر است یا خیر. ترامپ که در سخنانش بار‌ها از وضعیت بحرانی جهان و سیاست‌های دولت بایدن انتقاد می‌کرد، مدعی شد در زمان خروجش از کاخ سفید، «صلح برقرار بود» اما اکنون جهان دچار آشوب شده است. او همچنین به دیدار قریب‌الوقوع خود با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی اشاره کرد و گفت درباره مسائل مختلف، از جمله ایران، با او گفت‌وگو خواهد کرد. وی در ادامه به مسئله برنامه هسته‌ای ایران پرداخت و بار دیگر تکرار کرد که «ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.» او مدعی شد در صورت ادامه ریاست‌جمهوری‌اش، این موضوع «مدت‌ها پیش» حل شده بود اما اکنون ایران در مسیر پیشرفت برنامه هسته‌ای خود گام‌های بلندی برداشته است. در اظهاراتی تهدیدآمیز، ترامپ تأکید کرد که اگر ایران در مسیر دستیابی به سلاح هسته‌ای گام بردارد، با «نابودی کامل» مواجه خواهد شد و افزود که دستورات لازم را برای مقابله با این مسئله صادر کرده است. وی در حالی که دولت بایدن را به «ضعف و بی‌درایتی» متهم می‌کرد، گفت که رئیس‌جمهور سابق آمریکا هرگز جرئت اتخاذ چنین مواضعی را نداشته است. در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حمله رژیم‌صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران و نقش آمریکا در چنین اقدامی، ترامپ گفت هنوز مشخص نیست آیا نتانیاهو چنین درخواستی خواهد داشت یا نه. او تأکید کرد مذاکرات مفصلی در این زمینه در جریان است اما در حال حاضر نمی‌تواند در این مورد اظهارنظر کند. در پایان، ترامپ مدعی شد که علاقه‌مند به داشتن روابط خوب با همه کشورهاست اما در مورد ایران، تنها یک مسئله برای او اهمیت دارد؛ جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای. او ادعا کرد برخی از رهبران ایران نیز با این مسئله مخالفند، تا غیرمستقیم اشاره کرده باشد که برخی نیز موافقند. رئیس‌جمهور آمریکا پس از این یادداشت صبح امروز توییتی نیز در تکمیل صحبت‌های شب گذشته خود منتشر کرد و نوشت: «من می‌خواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد. گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ایالات متحده، در همکاری با اسرائیل، قصد دارد ایران را به نابودی بکشاند، به‌شدت اغراق‌آمیز هستند. من ترجیح می‌دهم یک توافق صلح هسته‌ای معتبر وجود داشته باشد که به ایران اجازه دهد به‌صورت مسالمت‌آمیز رشد کند و پیشرفت داشته باشد. ما باید فوراً روی این موضوع کار کنیم و پس از امضای این توافق، یک جشن بزرگ خاورمیانه‌ای برگزار کنیم. خداوند خاورمیانه را حفظ کند!»

دیپلماسی زیرکانه برای فشار داخلی بر ایران

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، که همواره با لحن تهاجمی و تهدیدآمیز در مورد ایران سخن می‌گفت، این بار با ادبیاتی متفاوت و به‌ظاهر صلح‌طلبانه وارد میدان شده است. او در پیامی که اخیراً منتشر کرد، تأکید داشت که خواهان موفقیت ایران است، اما در عین حال بر خط قرمز خود در مورد دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نیز پافشاری کرد. در حالی که در ماه‌های اخیر گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال افزایش تنش‌های نظامی و حتی اقدام نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران مطرح شده بود، ترامپ این ادعا‌ها را «اغراق‌آمیز» خواند و از ایده یک «توافق صلح هسته‌ای معتبر» سخن گفت. او حتی پیشنهاد داد که پس از امضای چنین توافقی، «یک جشن بزرگ خاورمیانه‌ای» برگزار شود. این تغییر لحن ترامپ تصادفی نیست. او که در دوران ریاست‌جمهوری خود سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را دنبال می‌کرد و از برجام خارج شد، با ارسال این پیام می‌خواهد این ذهنیت را در افکار عمومی ایران ایجاد کند که مسئولان جمهوری اسلامی ایران، خودشان مانع حل مسئله هسته‌ای هستند. در چنین شرایطی، اگر تحریم‌ها تشدید شوند یا حتی اقدامی نظامی رخ دهد، او تلاش دارد تا مسئولیت این بحران را متوجه ایران کند، نه سیاست‌های آمریکا. همچنین در هفته‌های اخیر، برخی چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای در ایران بحث مذاکره را مطرح کرده‌اند، اما این موضوع با واکنش جدی چهره‌های ارشد کشور روبه‌رو شده است. علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب، در واکنش به این افراد گفت: «ولع برای مذاکره زود است، آیا کسی به شما پیشنهاد مذاکره داده است؟» سید‌عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان نیز به‌طور صریح اعلام کرد که ایران هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا نداشته و نخواهد داشت. او همچنین تأکید کرد به مقاماتی که از مذاکره سخن می‌گویند، «تذکر» داده شده است. در چنین شرایطی ترامپ بنا دارد تا سمبه افرادی که بدون ایده برای امتیاز‌گیری مطالبه مذاکره دارند را پر کرده و از این طریق دولتمردان ایران را برای تن دادن به امتیاز‌های ترامپ در هرگونه مذاکره احتمالی تحت فشار قرار دهد. 

پاسخ پیچیدگی، زیرکی و پیچیدگی است

پیام جدید ترامپ، گرچه به‌ظاهر صلح‌طلبانه است، اما در واقع بخشی از یک راهبرد پیچیده‌تر برای تحت فشار قرار دادن ایران محسوب می‌شود. برخلاف گذشته که ترامپ آشکارا تهدید می‌کرد، این بار او تلاش دارد با رویکردی نرم‌تر، ایران را به یک مذاکره از موضع ضعف سوق دهد. در برابر چنین رویکردی، ایران نیز باید با هوشمندی و دیپلماسی پیچیده پاسخ دهد. پذیرش بی‌قیدوشرط مذاکره، بدون دریافت امتیازات مشخص، تنها دست ایران را خالی‌تر خواهد کرد و موجب تضعیف موقعیت دیپلماتیک کشور در آینده خواهد شد. پیام اخیر ترامپ را باید در چهارچوب یک جنگ روانی جدید علیه ایران تحلیل کرد. او با زیرکی، به‌جای استفاده از تهدید‌های صریح، اکنون از «زبان صلح» برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کند. هدف اصلی او این است که در داخل ایران، جریان‌هایی را که به دنبال مذاکره هستند، تقویت کند و از آن‌ها برای فشار داخلی به سیاست‌گذاران ایرانی بهره ببرد. هوشیاری در برابر این نوع دیپلماسی زیرکانه، از اهمیت بالایی برخوردار است و تصمیم‌گیران کشور باید با درک دقیق این تحولات، پاسخ متناسبی به آن دهند.

عقب‌نشینی از شروط دوازده‌گانه پمپئو

پس از سال‌ها سیاست فشار حداکثری علیه ایران، به نظر می‌رسد که مقامات آمریکایی به‌تدریج از مواضع سخت‌گیرانه خود عقب‌نشینی کرده‌اند. یکی از نشانه‌های آشکار این تغییر، تمایل مجدد آن‌ها به مذاکره درباره مسئله هسته‌ای است. این در حالی است که در دوران ریاست مایک پمپئو در وزارت خارجه آمریکا، دولت ترامپ 12 شرط سخت‌گیرانه‌ای را برای ایران تعیین کرده بود که عملاً به معنای تسلیم کامل تهران در برابر واشنگتن بود. اما اکنون که ایالات متحده بار دیگر بر مذاکره متمرکز شده است، این موضوع نشان می‌دهد سیاست‌های گذشته کارایی لازم را نداشته و نتیجه‌ای که واشنگتن انتظار داشت، حاصل نشده است. سیاست فشار حداکثری که از سال 2018 با خروج آمریکا از برجام آغاز شد، با هدف به زانو درآوردن اقتصاد ایران طراحی شده بود. آمریکا تصور می‌کرد با اعمال تحریم‌های سنگین و تشدید فشار‌های اقتصادی، ایران یا مجبور به پذیرش شروط سختگیرانه خواهد شد، یا دچار بحران داخلی شده و ساختار حکومتی آن تغییر خواهد کرد. اما برخلاف این تصور، جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها در برابر این فشار‌ها ایستادگی کرد، بلکه سیاست‌های خود را در برابر غرب تنظیم کرده و به سمت تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پیش رفت. حالا که صحبت از مذاکره می‌شود، مشخص است که آمریکا دیگر نمی‌تواند شروط دوازده‌گانه را به‌عنوان پیش‌شرط مذاکرات مطرح کند و درواقع، مجبور به تعدیل سیاست‌های خود شده است. البته طبعاً در نتیجه تحریم‌ها، ایران در سال‌های اخیر با مشکلات اقتصادی، نوسانات ارزی و برخی اعتراضات داخلی مواجه بوده است. آمریکا و متحدانش امیدوار بودند این چالش‌ها به‌قدری جدی شوند که حکومت ایران تحت فشار افکار عمومی مجبور به تغییر مسیر شود. اما تجربه نشان داده است جمهوری اسلامی ایران، باوجود تمام سختی‌ها، توانسته راهبرد‌هایی برای مدیریت شرایط داخلی پیدا کند. تغییر لحن آمریکا نشانه‌ای از تغییر محاسبات واشنگتن است. این موضوع ثابت می‌کند که سیاست فشار حداکثری به اهداف خود نرسیده و طرف مقابل مجبور به تجدیدنظر در راهبرد‌های خود شده است. در چنین شرایطی، ایران باید با هوشیاری کامل، از این وضعیت برای تأمین منافع ملی خود بهره ببرد و اجازه ندهد آمریکا از فضای مذاکره به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار جدید استفاده کند. 

در تداوم سیاست فشار حداکثری

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌الملل خطاب به ترامپ تأکید می‌کند اگر واقعاً هدف آمریکا جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بود، خروج از برجام اقدامی نادرست محسوب می‌شد. ابوالفتح می‌گوید اگر ترامپ به برجام بازنگردد، یعنی اهدافی فراتر از جلوگیری از سلاح هسته‌ای دارد. او پیشنهاد می‌دهد ایران منتظر بماند تا نیت واقعی ترامپ مشخص شود و سپس تصمیم‌گیری کند.
مهدی ذاکریان، استاد دانشگاه یادداشت ترامپ را ادامه همان سیاست‌های فشار حداکثری می‌داند که بایدن در دوران خود تا حدی متوقف کرده بود. او می‌گوید این اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا را مجدداً مأمور بررسی دقیق فروش نفت ایران کرده و شرایط را برای تهران «دشوارتر» می‌کند. ذاکریان همچنین معتقد است ترامپ و نتانیاهو به دنبال اعمال اسنپ‌بک و نابودی برجام هستند.
مجید شاکری، پژوهشگر حوزه مالیه حکمرانی بر ضرورت تفکیک حرف و عمل ترامپ تأکید دارد و می‌گوید در حالی که ترامپ از تعامل با ایران صحبت می‌کند، همزمان در حال امضای سندی برای اعمال فشار حداکثری فراتر از دوره اول ریاست‌جمهوری خود است. شاکری همچنین با اشاره به یادداشت ترامپ درباره FATF، تأکید می‌کند که آمریکا مانع از پیشرفت پرونده ایران در این زمینه خواهد شد و بحث داخلی درباره لوایح مرتبط با FATF را بی‌فایده می‌داند.

ترامپ پیچیده

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی معتقد است سخنان ترامپ بیش از آنکه قابل تحلیل مستقیم باشد، نیازمند «کشف رمز» است. زیدآبادی می‌گوید ترامپ برای حذف مسئله فلسطین ایده‌هایی دارد که حتی نتانیاهو را وحشت‌زده کرده است. درباره ایران نیز ترامپ به صورت رمزآلود از استراتژی خود پرده برداشته که چیزی جز «حداکثر فشار» نیست. او پیش‌بینی می‌کند که موضع ترامپ برای ایران شوکه‌کننده خواهد بود و سخت‌گیری‌های او به اوج خواهد رسید.
او اشاره می‌کند که ترامپ نه‌تنها از خروج از برجام پشیمان نیست، بلکه اظهارات او نشان‌دهنده برنامه‌ای حداکثری از انواع فشارها علیه ایران است. زیدآبادی معتقد است فرصت توافق با بایدن از بین رفت و حالا طوفانی سهمگین در راه است.
فواد ایزدی، استاد دانشگاه اما به «ترجمه نادرست» سخنان ترامپ در پوستر یک خبرگزاری اشاره می‌کند و معتقد است ترامپ از کلمات «مذاکره» یا «رئیس‌جمهور ایران» استفاده نکرده است. ایزدی بر تفاوت معنایی واژه‌هایی مانند «مذاکره»، «گفت‌وگو»، «توافق» و «معامله» تأکید دارد و نسبت به بی‌دقتی در ترجمه انتقاد می‌کند. این انتقاد اگرچه مستقیماً متوجه معانی لفظی کلمات است اما در اصل می‌تواند کنایه‌ای به برداشت‌های نادرست از صحبت‌های دونالد ترامپ و اصل مذاکره باشد.

برویم برای مذاکره

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور در دولت روحانی در مطلبی خطاب به رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه پیشنهاد می‌کند که ایران باید از طریق تماس تلفنی پزشکیان با ترامپ، آمادگی خود را برای مذاکره همه‌جانبه اعلام کند تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری شود و خطرات احتمالی کاهش یابد.
سید‌محمد صادق الحسینی، اقتصاددان می‌گوید ترامپ برخلاف انتظار، در مورد ایران محتاط‌تر عمل کرده است. الحسینی به این نکته اشاره می‌کند که ترامپ در جریان امضای یادداشت و کنفرانس مطبوعاتی تنها یک خط قرمز تعیین کرد و آن «نداشتن سلاح هسته‌ای» است. او همچنین گفت آماده مذاکره با ایران است و از اعمال فشار بر ایران متنفر است و دوست ندارد چنین کاری انجام دهد.
حسن بخیتاری‌زاده، کارشناس مسائل بین‌الملل هم معتقد است ترامپ از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای وادار کردن ایران به مذاکره استفاده می‌کند و نگاه ساده‌ای به برنامه هسته‌ای ایران دارد. بخیتاری‌زاده می‌گوید شناخت شخصیت ترامپ و ملاحظات او می‌تواند به طراحی سیاست‌های هوشمندانه در برابر او کمک کند.

به نظر نمی‌رسد که ترامپ قصد احیای فشار حداکثری را داشته باشد

اسفندیار باتمانقلیچ، فعال سیاسی اشاره می‌کند که نتانیاهو در سفر به واشنگتن، تنها یک یادداشت درباره ایران دریافت کرد، نه یک فرمان اجرایی با تحریم‌های جدید. ترامپ هنگام امضای این یادداشت، نارضایتی خود را نشان داد و گفت امیدوار است «به ندرت نیاز به استفاده از آن باشد»، در حالی که هم‌زمان اعلام کرد که به دنبال توافق با ایران است؛ این تغییری آشکار نسبت به سال 2018 است.
باتمانقلیچ معتقد است اگر ترامپ واقعاً قصد احیای فشار حداکثری را داشت، یک فرمان اجرایی جدید برای گسترش تحریم‌ها علیه بخش نفتی ایران صادر می‌کرد و وزارت خزانه‌داری آمریکا بنادر و پالایشگاه‌های چینی را برای کاهش واردات نفت ایران تحریم می‌کرد. او یادآوری می‌کند که بایدن به دلیل نگرانی از واکنش بازارهای جهانی نفت و روابط آمریکا و چین، از اجرای چنین تحریم‌هایی خودداری کرده بود، اما ترامپ که کمتر نگران آشفتگی بازارهاست، باز هم به سراغ این اقدامات نرفته است.
این فعال سیاسی تأکید می‌کند که اگر این سند به ترامپ اجازه دهد فشار حداکثری را ادعا کند، در حالی که فضا را برای مذاکره باز می‌گذارد، احتمال رسیدن به توافق بالا خواهد بود. در چنین حالتی، این یادداشت هم نتانیاهو و حامیانش را راضی می‌کند و هم ترامپ را قادر می‌کند که در صورت دستیابی به توافق، آن را نتیجه سخت‌گیری خود جلوه دهد.

باید خونسرد باشیم

کوروش احمدی، دیپلمات سابق ایران در سازمان ملل معتقد است که ترامپ در ابتدا سیگنال‌هایی از تمایل به مذاکره ارسال کرده بود، اما اکنون رویکردی تهاجمی‌تر اتخاذ کرده است. با این حال، ترامپ در سخنان خود چندین بار تأکید کرد که امیدوار است نیازی به اجرای این بخشنامه نباشد که از نظر احمدی، نشان‌دهنده وجود یک پنجره دیپلماتیک است.
او توصیه می‌کند مقامات ایران واکنش عجولانه و احساسی نشان ندهند و تماس‌های غیررسمی و دیپلماتیک برقرار کنند، زیرا ایران نمی‌تواند برای سال‌ها درگیر یک دوره جدید از فشارهای شدیدتر باشد. وی تأکید می‌کند مذاکره به معنی تسلیم نیست، بلکه یک ابزار برای پیشبرد منافع است. ایران باید با حفظ خونسردی، یک استراتژی پایدار داشته باشد و راهی برای حل مسئله تحریم پیدا کند.
شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صدا‌و‌سیما هم به لحن و بیان ترامپ پیش از امضای یادداشت ریاست‌جمهوری درباره ایران توجه می‌کند و آن را جالب می‌داند. اسفندیاری به تکرار چندباره جملاتی مانند «امیدوارم خیلی نیاز نشود از این استفاده کنیم»، «دوست نداشتم این را امضا کنم» و «گفتند باید امضا کنم» اشاره می‌کند. همچنین، نقل قول‌های «حالا چیز مهمی نیست» و «امیدوارم زودتر به توافقی با ایران برسیم» را نشانه‌ای از موضع دوگانه ترامپ می‌داند که از یک‌سو تحت فشار برای امضای سند است و از سوی دیگر تمایل به مذاکره را ابراز می‌کند.

در برابر ترامپ، قوی بودن به معنای «زیرک بودن» است

مهدی محمدی، مشاور رئیس مجلس در امور راهبردی می‌گوید که در برابر ترامپ، قوی بودن به معنای زیرک بودن است. این حرف، اشاره‌ای ظریف به این واقعیت دارد که مواجهه مستقیم و احساسی با ترامپ لزوماً نتیجه‌بخش نیست، بلکه آنچه اهمیت دارد، بازی هوشمندانه، مدیریت شرایط و بهره‌گیری از فرصت‌هاست.
ترامپ سیاستمداری است که تاکتیک‌های غیرقابل پیش‌بینی، نمایش قدرت و معامله‌گری را خوب بلد است. او اهل شطرنجی است که در آن، گاهی عقب‌نشینی می‌کند تا جلوتر بتواند امتیاز بیشتری بگیرد. اگر کسی بخواهد فقط با مقاومت بی‌وقفه و بدون انعطاف با او برخورد کند، ممکن است درنهایت در زمین بازی او گیر بیفتد. اما اگر کسی با حوصله، شناخت دقیق از شخصیت او و محاسبات استراتژیک وارد میدان شود، می‌تواند امتیاز بگیرد، بدون آنکه از موضع قدرت پایین بیاید.
رحمان قهرمان‌پور نیز با انتشار پستی در ایکس می‌گوید ترامپ هم فشار حداکثری را ادامه می‌دهد و هم راه مذاکره را باز گذاشته است، اما این بار رویکرد پیچیده‌تری نسبت به گذشته دارد. قهرمان‌پور همچنین اشاره می‌کند که بعد از باخت در مناظره تلویزیونی با هریس، ترامپ بیشتر به توصیه‌های مشاورانش گوش می‌دهد و در اظهارنظرهایش محتاط‌تر شده است. او اظهارات اخیر ترامپ را تلاشی برای نشان دادن چهره‌ای عاقل‌تر می‌داند که به روان‌شناسی ایرانی‌ها نیز توجه دارد.

ثبات؛ موضع مشترک دولتی‌ها

مقامات رسمی کشور هم مواضع مهم و مشترکی درباره صحبت‌های رئیس‌جمهور آمریکا گرفتند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه به شکست تجربه فشار حداکثری اشاره کرد و گفت: «امتحان مجدد این سیاست هم به شکست دیگری منجر خواهد شد.» او تأکید کرد که ایران عضو معاهده NPT است، فتوای رهبری درباره ممنوعیت سلاح هسته‌ای وجود دارد و اساساً جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای موضوع دشواری نیست.
محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور هم در واکنش به اظهارات ترامپ، تأکید کرد که راهبرد جمهوری اسلامی تغییری نکرده و بر سه اصل خودکفایی دفاعی، استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای و عدم تمایل به جنگ، اما آمادگی کامل برای دفاع استوار است. عارف هم به فتوای رهبر انقلاب در خصوص ممنوعیت سلاح هسته‌ای اشاره کرد و گفت: «خیال او راحت باشد.»‌ درباره احتمال دیدار ترامپ و پزشکیان عارف گفت که چنین دیداری در دستورکار نظام نیست.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت هم تأکید کرد که سیاست خارجی ایران بر پایه سه اصل عزت، حکمت و مصلحت تنظیم شده و این اصول در تعامل با کشورهای دیگر ثابت باقی خواهند ماند. او در پاسخ به پیشنهاد ترامپ برای مذاکره، بر ثبات در سیاست خارجی ایران تأکید کرد.
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در واکنش به ادعای ترامپ درباره جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، گفت: «ایران هیچ‌گاه قصد دستیابی به سلاح هسته‌ای نداشته، ندارد و نخواهد داشت.» او هم مثل عراقچی بر پایبندی ایران به معاهده NPT و نظارت‌های بین‌المللی تأکید کرد.
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور نگاه متفاوت‌تری ارائه داد و گفت که مشکلات اقتصادی کشور صرفاً با مذاکره با آمریکا حل نخواهد شد، بلکه نیاز به رفع تحریم‌ها و موانع خارجی داریم. او با اشاره به FATF، تأکید کرد که ایران همه مقررات ضدپول‌شویی را رعایت می‌کند، اما تحریم‌ها همچنان مانع بزرگی برای تعاملات اقتصادی هستند. ظریف تصریح کرد هیچ‌کس در دولت چشم امیدی به آمریکا ندارد، بلکه ایران به دنبال حذف موانع و کاهش آسیب‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌هاست.

حماس: فردا سه اسیر صهیونیست را آزاد می‌کنیم

حماس: فردا سه اسیر صهیونیست را آزاد می‌کنیم

سخنگوی قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) اعلام کرد که مقاومت، فردا سه اسیر صهیونیست را آزاد خواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سخنگوی گردانهای قسام شاخه نظامی جنبش حماس: در چارچوب قرارداد طوفان الاقصی برای مبادله اسیران، گردانهای قسام تصمیم گرفت فردا شنبه، سه اسیر صهیونیست را آزاد کند. 

سخنگوی قسام اسامی سه اسیر صهیونیست را که قرار است فردا آزاد شوند به این شرح اعلام کرد: الیاهو داتسون -اور لیشها لیوی-اوهاد بن عامی

عبداللطیف القانوع سخنگوی جنبش حماس هم تاکید کرد: ما به اجرای توافق آتش بس برای تحقق منافع و خواسته های ملت خود پایبند هستیم.

پیام تبریک وزیر دفاع به فرمانده نیروی هوایی ارتش

پیام تبریک وزیر دفاع به فرمانده نیروی هوایی ارتش

متن پیام امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده به شرح زیر است:پیام تبریک وزیر دفاع به فرمانده نیروی هوایی ارتش

برادر ارجمند امیر سرتیپ واحدی
فرمانده محترم نیروی هوایی ارتش

سلام علیکم

۱۹ بهمن یادآور حماسه آفرینی دلیر مردان آسمان بر دوشی است که با رشادت و صلابتی مثال زدنی و با لبیکی جانانه به ندای معمار و بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) خط بطلانی بر پرونده سیاه و ننگین حکومت ستم شاهی کشیدند و همانند صبحی صادق، بشارت دهنده طلوع خورشید جمهوری اسلامی گردیدند.

رادیَلانی که از همان اوان پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون ضمن اتکال به ذات اقدس الهی و امتثال اوامر نورانی مقام عظمای ولایت به پشتوانه فرماندهانی متعهد، متخصص و زبده، همچون شهیدان فکوری، ستاری، بابایی، اردستانی و... با برنامه ریزی دقیق و عمل انقلابی و جهادی، اوراق زرینی به دفتر افتخارات انقلاب اسلامی افزوده و مایه مباهات نیرو‌های مسلح غیور و متعهد میهن عزیزمان شده‌اند.

اینجانب ضمن عرض تبریک این روز سترگ به جنابعالی و دلاورمردان افق پیمای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دوام صحت، سعادت و توفیق روز افزون شما عزیزان را در صیانت از کیان این خاک شریف و تحقق آرمان‌های والای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحت زعامت داهیانه مقام معظم رهبری و فرماندهی معزز کل قوا حضرت امام خامنه‌ای عزیز از درگاه خداوند سبحان مسئلت می‌نمایم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح
سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده