منتظران

منتظران

منتظران

منتظران

داده های تله متری ماهواره فخر۱ دریافت شد


داده های تله متری ماهواره فخر1 دریافت شد

صبح امروز (۱۶ آذرماه ۱۴۰۳) ماهواره فخر۱ با ماهواره بر سیمرغ پرتاب و با موفقیت در مدار تزریق شد.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، نانو ماهواره فخر 1 که صبح امروز به عنوان محموله جانبی به همراه بلوک انتقال مداری سامان1 و یک محموله تحقیقاتی دیگر توسط ماهواره بر سیمرغ به فضا پرتاب شد، به سفارش ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط شرکت صاایران و با مشارکت دانشگاه صنعتی مالک اشتر طراحی، ساخته و پرتاب شده است. این ماهواره که به منظور پاسداشت خدمات دانشمند شهید دکتر محسن فخری زاده، به نام فخر 1 نام گذاری شده است دارای ابعاد 3 واحدی (3U) بوده و جرم آن کمتر از 10 کیلوگرم است. ماهواره فخر 1 با مأموریت اثبات فناوریی‌های کلیدی در منظومه ماهواره‌های مکعبی، و به عنوان محموله جانبی توسط پرتابگر سیمرغ با موفقیت به فضا پرتاب شده است. تثبیت فناوری پرتاب چندگانه توسط پرتابگر سیمرغ ، هدف اولیه این ماموریت فضایی به شمار می رود.

زیرسامانه های کلیدی بکار رفته در ماهواره فخر 1 شامل، رایانه مرکزی، انرژی و مدیریت توان، ارتباطات رادیویی و دینامیک پرواز است که اغلب تجهیزات آنها در مقیاس نانو ماهواره ها توسط شرکت های دانش بنیان داخلی، بومی‌سازی شده و برای نخستین بار به فضا پرتاب می شوند.

ارزیابی عملکرد زیرسامانه‌های یاد شده تحت شرایط اقلیم فضا، به منظور بررسی توانایی منظومه ماهواره های مکعبی در اجرای ماموریت‌های فضایی تصویر برداری و پایش طیف الکترومغناطیسی، از اهداف ثانویه پرتاب ماهواره فخر 1 به شمار می رود.

این ماهواره بعداز جدایش از ماهواره بر داده های تله متری راکه شامل اطلاعات زیر سامانه ها و حسگرهای ماهواره است را ارسال نمود، این ماهواره همچنین در گذر اول فرمان های ارسالی از ایستگاه‌های زمینی را به درستی دریافت و اجرا کرد. دریافت داده های تله متری ماهواره از ایستگاه‌های زمینی در گذر بعدی نشانگر تثبیت ماهواره در مدار است.

"سیمرغ" گواهی بر خودکفایی فضایی ایران میان ۱۱ کشور برتر

"سیمرغ" گواهی بر خودکفایی فضایی ایران در میان 11 کشور برتر

ایران با موفقیت‌آمیزترین پرتاب فضایی خود جایگاه خود را در جمع ۱۱ کشور پیشرو در فناوری فضایی تثبیت کرد، ماهواره‌بر سیمرغ با حمل محموله‌ای سنگین و دستیابی به سرعت بالا نشان داد که ایران به یکی از بازیگران اصلی عرصه فضایی تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، جدیدترین محموله فضایی کشور توسط ماهواره‌بر دومرحله‌ای «سیمرغ» دیروز، جمعه، به فضا ارسال شد، این پرتاب شامل نخستین بلوک انتقال مداری است که مأموریت آن حرکت از مدار 400کیلومتری زمین به مدار 7000کیلومتری زمین است، در این فرآیند، پس از چند دور چرخش به دور کره زمین و رسیدن به تثبیت، ارتفاع مدار با استفاده از سیستم پیش‌رانشی که برای این مأموریت طراحی شده است به حدود 7000 کیلومتر ارتقا می‌یابد.

ماهواه‌بر «سیمرغ» همچنین محموله‌های دیگری نیز حمل کرد، از جمله، محموله تحقیقاتی سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و ماهواره مخابراتی تحقیقاتی «فخر1» که حاصل طراحی و ساخت متخصصان فضایی وزارت دفاع است، این ماهواره با هدف دستیابی به فناوری‌های ارتباطی و فضاپایه ارتش به فضا ارسال می‌شود.

هدف اصلی این مأموریت، تثبیت فناوری پرتاب‌های چندگانه در کشور است، همچنین، مأموریت اصلی ماهواره «فخر1» اثبات فناوری‌های کلیدی موردنیاز در منظومه ماهواره‌های مکعبی است که توانایی پشتیبانی از مأموریت‌های تصویربرداری و کاهش طیف الکترومغناطیسی را دارند.

بیشتر بخوانید

سه محموله این ماهواره‌بر جمعاً 300 کیلوگرم وزن داشت. «سیمرغ» قوی‌ترین ماهواره‌بر ایران است که علاوه بر ویژگی‌های خاص خود، دارای تراست اولیه  یعنی قدرت واکنشی 144 تن از زمین است یعنی قادر است 144 تن را از زمین بلند کند.

این پرتاب به‌ویژه از این جهت حائز اهمیت است که نسبت به پرتاب‌های قبلی، قابلیت‌های بالاتری دارد. با توسعه و بهینه‌سازی‌های آینده در ماهواره‌بر «سیمرغ»، این وزن در آینده نزدیک به 500 کیلوگرم ارتقا خواهد یافت.

ایران یکی از 11 کشور دارای چرخه کامل فضایی است؛ بدین معنا که طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره و ماهواره‌بر به‌طور کاملاً بومی انجام می‌شود. از ابتدای دولت چهاردهم، دو پرتاب موفق فضایی صورت گرفته است و در این پرتاب، برای اولین بار ماهواره‌بر به سرعت 7.6 کیلومتر بر ثانیه دست یافت.

ماهواره «فخر یک» ارتش به فضا پرتاب شد

 

ماهواره «فخر یک» ارتش جمهوری اسلامی ایران با پرتابگر ماهواره‌بر سیمرغ به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی ارتش، صبح امروز ماهواره «فخر یک» ارتش جمهوری اسلامی ایران با پرتابگر ماهواره‌بر سیمرغ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به فضا پرتاب شد و پس از قرار گرفتن در مدار، نخستین سیگنال را به ایستگاه‌های زمینی ارسال کرد.
در این پرتاب، ماهواره بر سیمرغ که یک ماهواره بر سوخت مایع دو مرحله ای است توانست با تزریق موفق ماهواره فخر 1 و بلوک انتقال مداری سامان 1 با وزن مجموع 300 کیلوگرم رکورد جدیدی را در کشور رقم بزند.
لازم  به ذکر است، ماهواره بر سیمرغ  تنها پرتابگر توسعه داده شده در کشور جهت انتقال چنین محموله هایی به مدارات LEO محسوب می‌شود.
دقت در تامین سرعت مورد نیاز تزریق، با تلورانس کمتر از 50 متر در ثانیه در سرعتی معادل 7754 متر بر ثانیه(کمتر از 0/1 درصد) از دستاوردهای بزرگ این پرتاب، برای ماهواره بر سیمرغ است.
مشخصات پروازی ماهواره بر سیمرغ در پرتاب انچام شده:
وزن ماهواره بر: حدود 80 تن
زمان کارکرد در مرحله اول: حدود 105 ثانیه
زمان کارکرد مرحله دوم: 340 ثانیه
سرعت در لحظه تزریق: 7754 متر بر ثانیه

طی پیامی؛ فرمانده نیروی هوایی ارتش شهادت دو تن از خلبانان وزارت دفاع را تسلیت گفت

 

امیر سرتیپ واحدی طی پیامی شهادت دو تن از خلبانان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را تسلیت گفت.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش در پیامی، شهادت دو تن از خلبانان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را تسلیت گفت.
متن این پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا»
فرزندان رشید ملت که از بدو استخدام در نیروهای مسلح، راه دفاع از این مرز و بوم برمی گزینند، به قول لسان الغیب، تصمیم غیرتمندانه خود برای برخاستن از حجاب تن را گرفتهاند و برای رستن از تنگنای قفس تن در ورطه تردید نمیمانند.
بیتردید در آشفته بازاری که به ددمنشی دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، تشخیص سره از ناسره و مرد از نامرد دشوار است، سنگ محک مجاهدت و شهادت، عیار سنجش جوانمردان و دلسپردگان به سربلندی و آینده امیدبخش سرزمین مادری ماست.
سنجشی که در آن، خلبانان رشید واصل خورشیدمان، سرتیپ دوم خلبان حمیدرضا رنجبر و سرتیپ دوم خلبان منوچهر پیرزاده، در مسیر اعتلای نام ایران و اقتدار خوداتکای وطن، از آن با اصالت شهادت شناخته شدند و در شب شهادت اولین مدافع حریم ولایت، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) پژواک نامشان در اعلی علیین از زبان ملائک شنیده شد که با ندای « اُدخُلُوها بِه سَلامٍ آمُنین » به پیشواز ایشان آمده بودند.
اینجانب با گرامیداشت عمری مجاهدت بی چشمداشت و تلاش گمنام خلبانان رشید عرصه خودکفایی دفاعی، به خانوادههای معزز ایشان، همکاران متعهدشان در صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و خلبانان شجاع و تیزپرواز ایران اسلامی تبریک و تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند متعال صبر و اجر بازماندگان و علو درجات برادران شهیدمان را مسئلت مینمایم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش
سرتیپ خلبان حمید واحدی

فرمانده کل ارتش: دانشجویان عصاره‌ توانایی‌های ملت و ثروت عظیم کشور هستند/ دانشجویان در شمار برترین امیدهای آینده‌ی کشور هستند

 

امیر سرلشکر موسوی در دیدار با دانشجویان دانشگاه امام علی(ع) نیروی زمینی ارتش به‌مناسبت روز دانشجو  گفت: دانشجویان عصاره‌ توانایی‌های ملت و ثروت عظیم کشور هستند که در کنار دانشمندان بزرگ آموختند و خود منشاء موفقیت‌های درخشان شدند و در فناوری‌های نوین و حوزه‌های مختلف علمی و فناوری، رشد بی‌سابقه کشور را رقم زدند.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران بمناسبت روز دانشجو با حضور در دانشگاه امام علی(ع) نیروی زمینی ارتش با دانشجویان این دانشگاه دیدار و گفت‌وگو کرد
فرمانده کل ارتش در این دیدار با بیان اینکه کلمه دانشجو مفاهیم زیبایی همچون تعلم، تعهد، حرکت، پیشرفت و امید را تداعی می‌کند، گفت: روزی لازم بود دانشجویان در اعتراض به ورود سردمداران آمریکا به ایران و شرارت‌ها و دخالت‌های آنان بایستند و روزی با تسخیرلانه جاسوسی آمریکا، انقلاب دوم را پدید آورند.
امیر سرلشکر موسوی ادامه داد: یک روز نخبگان علمی از دانشگاه‌های کشور احساس تکلیف کردند برای دفاع از تمامیت ارضی در جبهه‌های جنگ حضور یابند که از همین دانشگاه نیز  ۷۰۰ دانشجو به فرماندهی شهید عزیز سرلشکر سید موسی نامجوی در آغاز حملات دشمن، داوطلبانه در جبهه های جنوب شتافتند تا تهاجم دشمن را سد کنند و در این راه جمعی به شهادت رسیدند و جمع کثیری نیز به شمار جانبازان پیوستند.
وی افزود: یک روزهم لازم بود در سازندگی کشور مجاهدت کنند که آمدند و در اقصی نقاط کشور در آبادانی کشور سهیم شدند و روزی هم لازم بود در حوزه علم و فناوری وارد شوند که در این عرصه نیز بسیار خوش درخشیدند.
فرمانده کل ارتش دانشجویان را عصاره‌ توانایی‌های ملت و ثروت عظیم کشور دانست که در کنار دانشمندان بزرگ آموختند و خود منشاء موفقیت‌های درخشان شدند و در فناوری‌های نوین و درحوزه‌های مهندسی، صنعتی، کشاورزی، پزشکی و دفاعی و فضایی کشور در هزاران شرکت دانش‌بنیان و مرکز علمی و پژوهشی و دانشگاه‌ها رشد بی‌سابقه کشور در علم و فناوری را رقم زدند.
امیر سرلشکر موسوی اظهار کرد: آنچه روز گذشته توسط برادران دانشمندم در وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح با پرتاب موفق ماهواره «فخر1» ارتش جمهوری اسلامی ایران و سامان وزارت ارتباطات با ماهواره بر سیمرغ به ثمر نشست، محصول همت پیش قراولان و طلایه‌داران علمی و تلمذ جوانان در مکتب شهیدان دانشمندی همچون شهید فخری زاده است که امروز با ترکیب توان و فکر جوانی و اندیشه و خرد و تجربه پیشکسوتان و دانشمندان، افتخاری بس بزرگ را برای ایران سربلند اسلامی و مسلمانان جهان پدید آوردند.
وی خاطرنشان کرد: از این دانشگاه؛ مهد تربیت و آموزش افسران آینده ارتش اسلام، این موفقیت را به خبرگان و دانشمندان و جوانان نخبه وزارت دفاع و ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت ارتباطات تبریک عرض می‌کنم.
فرمانده کل ارتش در ادامه سخنان خود تصریح کرد: آنچه امروز آماج هجمه و حمله دشمنان در یک جنگ رسانه‌ای تمام عیار قرار گرفته، زدودن روح امید جوانان به آینده است که با شیوه‌های مختلف سعی در تضعیف آن دارند و دانشجویان عزیز باید برابر رهنمودهای روشنگرانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) با بصیرت و دانش خود، ضمن سوءظن به جریان رسانه‌ای خوش آب و رنگ بیگانگان و دشمنان، به تربیت معنوی و بصیرتی خود در کنار اعتماد به نفس و تقویت اعتقاد و باور به توانایی‌ها و موفقیت‌های ایران سربلند اسلامی بیشتر همت گمارند، در اندیشه‌ ورزی پیشرو باشند و خود را از لحاظ فکری و روحی و مقابله با جنگ نرم دشمنان، همواره آماده نگه دارند.
امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه دانشجویان در شمار برترین امیدهای آینده‌ی کشورند، گفت: لازم است دانشجویان عزیز با حس لذت خدمت به کشور و مردم و پیشرفت دانش و فناوری در میهن اسلامی، مسیر روشن خود اتکایی و بی‌نیازی از بیگانگان را تا رسیدن به قله‌ها ادامه دهند.
فرمانده کل ارتش یادآور شد: ما نیز وظیفه داریم این سرمایه‌های عظیم آینده ساز را با تقویت احساس اثر‌گذاری آنان درمسئولیت انسانی، ملی، دینی، اجتماعی و بین‌المللی برای باور ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بی‌شمارآن عزیزان و کشور پهناور ایران، حفظ کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مبارزه با دشمن تمامی ندارد، یک روز در جنگ سخت و امروز در جنگ نرم و دانشجویان عزیز ما از پیشروان این مبارزه بوده‌اند و انشاءالله خواهند بود.

واکنش رسمی سوریه به شایعه خروج بشار اسد از دمشق


واکنش رسمی سوریه به شایعه خروج بشار اسد از دمشق

دفتر ریاست جمهوری سوریه به شایعه خروج بشار اسد رئیس جمهور سوریه از دمشق که از سوی برخی رسانه های خارجی پخش شده، واکنش نشان داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، سانا به نقل از دفتر ریاست جمهوری سوریه نوشت برخی رسانه های بیگانه، شایعات و خبرهای دروغین مبنی بر خروج رئیس جمهور بشار اسد از دمشق یا سفرهای فوری به کشورهای دیگر مطرح می کنند.

ریاست جمهوری سوریه، تمام این شایعات را تکذیب کرده و بر ضرورت توجه به اهداف برملا شده از این شایعه سازی تاکید می کند.

ریاست جمهوری سوریه تصریح می کند که این شایعات جدید نیست، بلکه پیشتر نیز این رسانه ها، به این تلاشهای گمراه سازی برای تاثیرگذاری بر کشور و جامعه سوریه طی سالهای جنگ گذشته پرداخته بودند.

ریاست جمهوری سوریه تاکید می کند که آقای رئیس جمهور همچنان فعالیت و ماموریت ملی و قانونی خود را از دمشق، پایتخت دنبال می کند.

در بیانیه ریاست جمهوری سوریه آمده است که تمام خبرها و فعالیتها و مواضع مربوط به رئیس جمهور اسد از صفحات ریاست جمهوری و رسانه های ملی سوریه صادر خواهد شد.

اردوغان: دمشق معنای دست دوستی ترکیه را درک نکرد و نفهمید

اردوغان: دمشق معنای دست دوستی ترکیه را درک نکرد و نفهمید

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به درخواستش از اسد برای دیدار گفت: دولت سوریه دست دوستی ترکیه را درک نکرد و معنای آن را نفهمید.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه امروز شنبه طی سخنانی با اشاره به وضعیت سوریه گفت: ترکیه 910 کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد و چشم هایش را به روی تحولات نمی بندد.

وی مدعی شد که ترکیه به خاک هیچ کشوری چشم ندوخته است و افزود: سوریه باید به آرامش برسد.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اقداماتی که برای شهر غازی آنتپ طی سالهای گذشته انجام گرفته است، گفت: ما آنچه را برای غازی آنتپ می خواهیم برای حلب نیز می خواهیم. همانند شهر حاتای، برای شهرهای حماه، حمص، دمشق و رقه نیز آرامش می خواهیم.

اردوغان ادامه داد: در سوریه از نظر سیاسی و دیپلماتیک واقعیتی جدید شکل گرفته است. رفتن به دنبال ژئوپلتیک سودی برای مردم سوریه ندارد و همه باید بپذیرند که خاک سوریه از جنگ سیراب شده و مردم این کشور حق صلح دارند.

وی با اشاره به درخواستش از اسد برای دیدار گفت: دولت سوریه دست دوستی ترکیه را درک نکرد و معنای آن را نفهمید.

با حضور امیر سرلشکر موسوی انجام شد؛ اهدای نشان فداکاری به ۵ خانواده شهید و یک پیشکسوت نیروی دریایی ارتش

 

نشان فداکاری اعطایی فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) طی مراسمی در منطقه یکم امامت نیروی دریایی ارتش در بندرعباس و با حضور فرمانده کل ارتش، به امیر دریا دار دوم معنوی رودسری و خانواده های معظم شهیدان بهزادپناه، پرور، عفیفه، کهوری‌نژاد و محمودی تختی اعطا شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش، برابر تصویب «شورای عالی نشان‌ها» در ارتش، به‌پاس رشادت و مدیریت جهادی در صحنه‌ها و برهه‌های سرنوشت‌‌ساز دوران پیروزی انقلاب و دفاع مقدس و ایثار و بذل جان در اعتلای ایران سربلند اسلامی، طی مراسمی در منطقه یکم امامت نیروی دریایی ارتش در بندرعباس و با حضور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، امیردریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش و محمد آشوری تازیانی استاندار هرمزگان، نشان فداکاری به امیر دریا دار دوم پیشکسوت عبدالله معنوی رودسری و خانواده های معظم شهیدان محمد بهزادپناه، رضا پرور، غلامعباس عفیفه، علی کهوری‌نژاد بندری و علی محمودی تختی  که در خط مقدم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و نظام مقدس جمهوری اسلامی در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و سال‌های پس از آن، مومنانه و مردانه ایستاده‌اند، اهدا شد.
نشان فداکاری که اعطایی مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا(مدظله‌العالی) به دانشگاه افسری و ارتش جمهوری اسلامی ایران است، نماد ایثار و از خودگذشتگی ۱۱۸۴ دانشجو و دانش آموخته شهید دانشگاه افسری امام علی(ع) ارتش است که در راه پاسداری از استقلال و تمامیت ارضی کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران مردانه ایستاده و دفاع کرده‌اند.
این شهدای والامقام در ٢٩ فروردین سال ١٣۶٧ در مصاف نابرابر با ناوگان آمریکا در خلیج همیشه فارس در ناوشکن دنا و سهند به فیض شهادت نائل آمدند.

پوستر «نبردهای فانتوم ۲» رونمایی شد/ اکران در جشنواره حقیقت

 

همزمان با حضور مستند «نبردهای فانتوم ۲» به کارگردانی سالار بی‌باک در جشنواره سینما حقیقت، پوستر آن منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی ارتش به نقل از پروژه، در آستانه هجدهمین جشنواره سینما حقیقت از پوستر مستند «نبردهای فانتوم ۲» به تهیه‌کنندگی مصطفی شوقی و کارگردانی سالار بی‌باک با طراحی حامد اشعری رونمایی به عمل آمد.
«نبردهای فانتوم ۲» روایتی از خلبانان فانتوم ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ هشت ساله است که در بخش آوینی هجدهمین جشنواره سینماحقیقت اکران می‌شود.
«نبردهای فانتوم ۲» در ادامه فصل اول مجموعه مستند «نبردهای فانتوم» است.
این مستند محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که در خانه مستند و با همکاری نیروی هوایی ارتش تهیه و تولید شده است.

ایران‌ خواستار توقف حمایت اوکراین از تروریست‌ها در سوریه شد

ایران‌ خواستار توقف حمایت اوکراین از تروریست‌ها در سوریه شد

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خواستار توقف حمایت اوکراین از تروریست‌ها در منطقه غرب آسیا شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مجتبی دمیرچی‌لو، دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه، با اشاره به برخی گزارش‌ها در مورد تجارت غیرقانونی تسلیحات دریافتی از آمریکا توسط برخی مقامات اوکراینی و حمایت‌های این کشور از گروه‌های تروریستی شناسنامه‌دار در سوریه، این اقدامات را نقض صریح تعهدات بین‌المللی دولت‌ها در رابطه با پیشگیری و مقابله با تروریسم دانست و خواستار توقف فوری آن شد.

مدیرکل اوراسیای وزارت امور خارجه با یادآوری ماهیت خطرناک عناصر تروریستی-تکفیری در سوریه که از مدت‌ها قبل در فهرست گروه‌های تروریستی شورای امنیت سازمان ملل قرار دارند، استفاده از چنین گروه‌هایی جهت ناامن‌سازی منطقه غرب آسیا را سیاستی غیراخلاقی و مغایر با همه اصول و موازین حقوق بین‌الملل توصیف کرد و تاکید نمود: تجربه نشان می‌دهد که ائتلاف با تروریسم، تنها موجب گسترش ناامنی و خشونت در جهان شده و دیر یا زود دامن حامیان آن را می‌گیرد.

دمیرچی‌لو همچنین با تقبیح ادعاهای تکراری و بی‌اساس مقام‌های اوکراینی در مورد نقش ایران در منازعه اوکراین، که با نیت هم‌داستانی با رژیم نسل‌کش صهیونیستی و آمریکا و جلب حمایت‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا و برخی دیگر از کشورهای اروپایی صورت می‌گیرد، مجددا موضع جمهوری اسلامی ایران را خاطرنشان کرد و تصریح نمود: جمهوری اسلامی ایران از ابتدا مخالفت خود را با جنگ اعلان کرده، هیچ مداخله‌ای در این منازعه نداشته و همواره طرف‌ها را به گفتگو برای یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای اختلافات خود دعوت نموده است.

لاوروف: اسرائیل علاقه‌مند تشدید بحران در سوریه است

لاوروف: اسرائیل علاقه‌مند تشدید بحران در سوریه است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه‌ای به بیان مواضع مسکو در قبال موضوعات منطقه‌ای و جهانی، به‌ویژه جنگ اوکراین و بحران سوریه پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، اعلام کرد که بحران سوریه نیازمند همکاری روسیه، ترکیه و ایران از طریق روند گفت‌و‌گوهای آستانه است؛ «فرمتی که هدف آن تقویت توافق میان سوری‌ها و جلوگیری از تشدید گرایش‌های جدایی‌طلبانه است.»

او در مصاحبه با «تاکر کارلسون»، خبرنگار مشهور آمریکایی همچنین گفت که کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس از تروریست‌های سوری حمایت می‌کنند و «اسرائیل نیز ممکن است برای کاهش فشار از روی غزه، به تشدید اوضاع  سوریه علاقه‌مند باشد».

او همچنین ابراز امیدواری کرد که دیدارهای برنامه‌ریزی‌شده در این هفته به ثبات اوضاع سوریه کمک کند.

جولانی و کتمان ماهیت تروریستی خود در مصاحبه با سی‌ان‌ان

جولانی و کتمان ماهیت تروریستی خود در مصاحبه با سی‌ان‌ان

ابومحمد الجولانی، رئیس گروه تروریستی جبهه تحریرالشام، در گفت و گو با شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان با ادعای این که هدف نهایی قوای تحت امرش سرنگونی دولت بشار اسد در سوریه است، تلاش کرد ماهیت تروریستی خود و نیروهایش را پنهان و به گونه‌ای دیگر جلوه دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جولانی به شبکه آمریکایی سی‌ان ان گفت که از همه ابزارهای ممکن برای رسیدن به اهداف این گروه تروریستی استفاده خواهد کرد.

این شبکه آمریکایی که نخستین رسانه غربی است که به مناطق تحت اشغال تروریست‌ها راه یافته و بسیاری از تحلیلگران این امر را نشانه حمایت و ارتباط آمریکا با حوادث اخیر سوریه می‌دانند، نوشت که جولانی و تحریر الشام تلاش دارند از ریشه و سابقه خود که به القاعده و داعش باز می‌گردد، فاصله بگیرند هر چند که همچنان از سوی آمریکا در زمره گروه‌های تروریستی است و 10 میلیون دلار برای سرش جایزه تعیین شده است.

جولانی در این مصاحبه تلاش کرد خود را فردی به روز نشان دهد و مدعی شد که در این سال‌ها تغییر کرده است و ماهیت انسان این است که در رفتار در دهه 20 یا 30 زندگی با کسی که در دهه 50 است متفاوت است.

وی با تکرار آرزوی سرنگونی نظام سوریه گفت که این دوره به گذار به حاکمیت حکومت، نهادها و غیره ختم خواهد شد. جولانی با اعتراف به این که برخی افراد اقدامات خشونت آمیز علیه اقلیت‌ها در دوران هرج و مرج به کار برده اند، مدعی شد که به این امور رسیدگی خواهد شد.

وی با پنهان کردن ماهیت تروریستی و وحشی گذشته خود گفت: کسی حق ندارد گروه دیگر را از میان بردارد. این اقلیت‌ها صدها سال است که در این منطقه همزیستی داشته اند و کسی حق ندارد آنها را حذف کند.

جولانی در ادامه به سوالی درباره برخورد خشن و سرکوب مخالفان سیاسی و همچنین زندانیان در ادلب از سوی این گروه تروریستی،ادعا کرد که این اقدامات به دستور این گروه صورت نگرفته و مرتکبین مجازات شده اند.

جولانی تلاش کرد رفتار تحریر الشام را از گروه‌های افراطی تکفیری جدا کند و مدعی شد که با روش‌های سختی که از سوی گروه‌های به قول خودش جهادی به کار گرفته می‌شود، مخالفت کرده است. وی ادعا کرد که هرگز شخصاً در حملات به غیرنظامیان مشارکت نداشته است.

جولانی در ادامه به حضور نیروهای خارجی در سوریه اشاره کرد و مدعی شد که بعد از برکناری رژیم این مسئله حل خواهد شد و نیازی به نیروهای خارجی در سوریه نخواهد بود.

وی ادعا کرد که به دنبال ساختن سوریه است و هیئه تحریر الشام بخشی از این پروژه است و امکان دارد در هرزمانی منحل شود. این گروه هدف نهایی نیست بلکه وسیله ای برای انجام مأموریت نهایی که تقابل با نظام است،به شمار می‌رود.

اردوغان: هدف مخالفان در سوریه شهر دمشق است

اردوغان: هدف مخالفان در سوریه شهر دمشق است

رئیس جمهور ترکیه در خصوص تحولات سوریه گفت: ادلب، حماه، حمص و هدف طبیعتاً دمشق است. مخالفان به راه خود ادامه می‌دهند و آرزو داریم که این مسیر بدون بلا و آسیب جدی ادامه پیدا کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه امروز جمعه در خصوص تحولات سوریه گفت: ادلب، حماه، حمص و هدف طبیعتاً دمشق است. مخالفان به راه خود ادامه می دهند و آرزو داریم که این مسیر بدون بلا و آسیب جدی ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه وقتی مقاومت در مقابل تروریستها ادامه داشت به اسد پیام دیدار دادیم، اظهار داشت: گفتیم بیا آینده سوریه را با هم مشخص کنیم. اما نتوانستیم پاسخ مثبتی بگیریم.

رئیس جمهور ترکیه گفت: دلمان این اتفاقات را نمی خواهد. دیروز درخواست دیداری از لبنان داشتیم، انشالله دیدار خواهیم کرد. لبنان در وضعیت خیلی سختی است. هر طرف با خاک یکسان شده است. درخواست کمک دارند. در دوره ای که دنیا ساکت است ما به کمکهایمان ادامه خواهیم داد.

اردوغان با اشاره به دیدارش با آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل نیز اظهار داشت: اینکه چطور آتش بس در منطقه را ادامه دهیم تنها از طریق سازمان ملل امکان پذیر است.

تاریخ‌سازی ماهواره‌بر سیمرغ؛ از ماهواره طلوع تا فخر۱

تاریخ‌سازی ماهواره‌بر سیمرغ؛ از ماهواره طلوع تا فخر1

ماهواره‌بر سیمرغ، یکی از نمادهای پیشرفت فناوری فضایی ایران، از نخستین پرتاب خود با ماهواره طلوع تا مأموریت‌های اخیرش با فخر۱، مسیری پر افتخار را طی کرده و با ثبت رکوردهای جدید، جایگاه کشور را در صنعت فضایی تثبیت کرده است.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، ساعاتی قبل بلوک انتقال مداری سامان1 به‌همراه دو محموله جانبی دیگر، یک کیوب‌ست و یک محموله تحقیقاتی توسط ماهواره‌بر سیمرغ از پایگاه پرتاب امام خمینی(ره) پرتاب و با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع اوج 410 کیلومتر و حضیض 300 کیلومتر تزریق شد.

ماهواره‌بر سیمرغ، ماهواره‌بر با سوخت مایع دومرحله‌ای است که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و ساخته شده است و در هشتمین پرتاب خود توانست با تزریق موفق چندگانه بلوک انتقال مداری سامان1 و دو محموله تحقیقاتی دیگر با مجموع وزن حدود 300 کیلوگرم، رکورد جدیدی در وزن محموله‌های قابل پرتاب کشور رقم بزند.

بیشتر بخوانید

بلوک انتقال مداری سامان1 یک گام عملیاتی برای انتقال ماهواره به مدارهای ارتفاع بالا خواهد بود. اطلاعات تکمیلی در خصوص عملکرد بلوک انتقال مداری به‌تدریج و پس از تأیید عملکرد اطلاع‌رسانی می‌شود.

پرواز موفق سیمرغ؛ روایت 15 سال تلاش دانشمندان ایرانی

سیمرغ، نامی که 14 بهمن 1388 در تاریخ فضایی ایران متولد شد، در آن زمان تنها یک موتور چهار قسمتی بود و با بیش از 6 هزار قطعه کوچک و بزرگ ساخته شده بود و گرچه سرعت اولیه آن صفر بود، اما گازهای خروجی از این موتور با سرعتی بالغ بر 1600 تا 1700 متر بر ثانیه حرکت می‌کردند. متخصصان و دانشمندان ایرانی هشت سال زمان صرف کردند تا سیمرغ را به مرحله پرتاب برسانند.

سرانجام در صبح پنجم مرداد 1396، سیمرغ برای نخستین بار پرواز میان ابرها را تجربه کرد. همراه این پرتاب، ماهواره طلوع، یک ماهواره شش‌ضلعی 100 کیلویی برای تصویربرداری و کنترل وضعیت مکانیزم‌ها به مدار زمین فرستاده شد.

زمستان سال 1397، سیمرغ 26 متری بار دیگر به آسمان رفت. در این مأموریت، قرار بود ماهواره پیام در کمتر از 490 ثانیه به مدار 500 کیلومتری زمین برسد. این پرتاب گامی بزرگ در مسیر دستیابی به ماهواره‌برهای کاملاً بومی با قابلیت تزریق ماهواره در مدارهای موردنیاز برای ماهواره‌های سنجش از دور به شمار می‌رفت.

20 بهمن 1398، سیمرغ مسافری دیگر به نام ماهواره ظفر را که برای سنجش از دور طراحی شده بود، به فضا برد. هدف این مأموریت رساندن ماهواره به مدار 530 کیلومتری زمین بود. برای این پرتاب، تغییراتی در موتورها و سیستم کنترل سیمرغ انجام شده بود.

سال 1400، سیمرغ رکورد جدیدی را به ثبت رساند. در این مأموریت، سرعت این ماهواره‌بر به 7350 متر بر ثانیه رسید و برای نخستین بار، عملکرد 500 ثانیه‌ای موتور مرحله دوم آن در شرایط خلأ و فضا مورد آزمایش قرار گرفت.

در هشتم بهمن 1402، سیمرغ مسافران بیشتری را به همراه داشت. سه ماهواره مهدا، کیهان و هاتف، همراهان این ماهواره‌بر بودند و به مدار 1300 کیلومتری زمین منتقل شدند.

اکنون، سیمرغی که 15 سال پیش تنها یک موتور ساده بود، به یکی از پیشرفته‌ترین ماهواره‌برهای ایرانی تبدیل شده است. پرواز به فضا برای این ماهواره‌بر به یک دستاورد معمولی بدل شده و سیمرغ اکنون به دنبال ثبت رکوردهای جدید است.

سرانجام، در 16 آذر 1403، سیمرغ بار دیگر موفق به ثبت رکوردی تاریخی شد. این بار، سنگین‌ترین محموله تحقیقاتی ایران به وزن 300 کیلوگرم را به فضا برد و برگ زرین دیگری را در تاریخ صنعت فضاییک شور رقم زد.

دستاوردهای جدید هوانیروز دهه فجر رونمایی می‌شود

دستاوردهای جدید هوانیروز دهه فجر رونمایی می‌شود

امیر سرتیپ خاموشی در گفت‌وگویی به مناسبت ۱۵ آذر سالروز شهادت شهید کشوری گفت: امروز هوانیروز ارتش در اوج آمادگیدستاوردهای جدید هوانیروز دهه فجر رونمایی می‌شود است و هرجا نیاز باشد با قدرت جوانان و همکاری شرکت‌های دانش بنیان حضور پیدا خواهد کرد.

او تاکید کرد: دهه فجر آیین رونمایی از اقدامات و دستاورد‌های جدید هوانیروز ارتش را برگزار خواهیم کرد.

سرتیپ قربانی: نفوذ دشمن از طریق فضای مجازی از حمله نظامی سهمگین‌تر است

سرتیپ قربانی: نفوذ دشمن از طریق فضای مجازی از حمله نظامی سهمگین‌تر است

امیر سرتیپ خلبان یوسف قربانی روز چهارشنبه در نوزدهمین همایش فرماندهان یگان‌های عمده نیروی زمینی ارتش که در تهرانسرتیپ قربانی: نفوذ دشمن از طریق فضای مجازی از حمله نظامی سهمگین‌تر است برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت حضرت زهرا (س) و ۱۵ آذر ماه سالروز شهادت شهید احمد کشوری گفت: شهید کشوری از نیرو‌های انقلابی و جهادی ارتش بود و بار‌ها در صحنه‌های مهم انقلاب حضور یافت و همواره فعالیت‌ها و اهدافش را با مبانی اسلامی می‌سنجید و به آن عمل می‌کرد.  

وی با تأکید بر رعایت اقدامات حفاظتی در سطح یگان‌ها اظهار داشت: سربازان و جوانان خاکریز امروز در جنگ نرم هستند، به همین دلیل فرماندهان یگان‌ها همواره بایستی کارکنان تحت نظر خود را نسبت به رعایت موازین حفاظتی آگاه سازند چرا که بی‌شک ضربه نفوذ دشمن از طریق فضای مجازی به ذهن کارکنان از حمله نظامی سهمگین‌تر است، لذا باید بر این بارو باشیم که دشمنان هرلحظه درصدد نفوذ هستند و اگر از دیوار پادگان عبور نکنند، حتماً از طریق تلفن همراه و فضای مجازی عبور می‌کنند.

سرتیپ قربانی با تأکید بر ضرورت نخبه‌گزینی و رشد سرمایه‌های انسانی تصریح کرد: مراکز آموزش بایستی زمینه استعداد کارکنان وظیفه را با دقت مشخص کنند و به تبع سایر یگان‌ها نیز همواره باید سعی کنند تا از سربازان نخبه وظیفه در رشته‌های تخصصی آنان حداکثر استفاده را کنند و مراکز صنعتی نیروی زمینی نیز نماینده مستقیم در مراکز آموزش داشته باشند تا بتوانیم روز به روز در پیشبرد اهداف عالیه نیرو زمینی ارتش موفق باشیم.

معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش در ادامه با ذکر اهمیت رعایت نکات ایمنی در سطح یگان‌ها بیان داشت: مهم‌ترین نکته و عامل رشد و تعالی در ایمنی افسر آموزش دیده است به همین دلیل فرماندهان باید نسبت به برگزاری دوره‌های ایمنی رسته‌ای در مراکز آموزشی و همچنین قرار دادن واحد‌های بیشتر در ریشه برنامه دوره‌های مقدماتی عالی و سرپرستی مراکز آموزشی مبادرت ورزند.

وی درباره حفظ و ارتقای توان رزمی و داشتن آمادگی‌های لازم یادآور شد: تسلط فرماندهان بر روی آرایش‌های تاکتیکی، انجام تمرین‌های تاکتیکی و شور‌های ستادی، آشنایی فرماندهان و افسران ستاد بر روی روش جاری، بازی جنگ به ویژه مقدورات و تجهیزات دشمن، شناخت کافی بر روی کارکنان تحت امر، کسب سواد روزافزون در کار با نقشه، قطب‌نما، رعایت پدافند عامل و غیرعامل، آشنایی با سلاح‌ها و سازمان جدید آنها به ویژه تجهیزات جنگال، اشراف اطلاعاتی نسبت به طرح‌های عملیاتی در حوزه دشمن‌شناسی و... بخشی از موارد حائز اهمیت هستند که فرماندهان بایستی متناسب با نوع مأموریت یگان خود همواره بدان‌ها مبادرت ورزند تا بتوانند در بازدید‌ها و همچنین در موارد ضروری موفق باشند.

نوزدهمین همایش فرماندهان یگان‌های عمده نیروی زمینی ارتش، به مدت دو روز در تهران برگزار شد.

منبع: ارتش