منتظران

منتظران

منتظران

منتظران

سرلشکر باقری: نیروهای مسلح در آمادگی کامل به‌سر می‌برند

سرلشکر باقری: نیروهای مسلح در آمادگی کامل به سر می‌برند

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح با پشتوانه مردمی در آمادگی کامل به‌سر می‌برند و حسرت دستیابی به اهداف شوم را بر دل دشمنان ایران خواهند گذاشت.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم،‌ سردار سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در دیدار فرماندهان نیروهای مسلح با رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به حوادث سال 1403 در ایران و منطقه، از بیداری جهانی در مسئله فلسطین و ایستادگی تاریخی مردم غزه و لبنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی به‌عنوان قله‌هایی افتخارآمیز در مبارزه با ظلم یاد کرد و خاطره مجاهدان و فرماندهان شهید مقاومت را گرامی داشت.

وی تقویت توان دفاعی و بازدارندگی، تولید تجهیزات و تسلیحات پیشرفته، برگزاری رزمایش‌های متعدد و باکیفیت، هماهنگی کامل بین نیروهای مسلح، کمک به پیشرفت و سازندگی کشور، هم‌افزایی کامل میدان و دیپلماسی و همکاری با دولت برای تحقق شعار سال را از برنامه‌ها و اقدامات نیروهای مسلح برشمرد و با تشکر از رئیس‌جمهور محترم به‌خاطر اهتمام در پشتیبانی از بخش دفاعی کشور گفت: نیروهای مسلح با پشتوانه مردمی در آمادگی کامل به‌سر می‌برند و حسرت دستیابی به اهداف شوم را بر دل دشمنان ایران خواهند گذاشت.

تأکید امام خامنه‌ای بر تقویت مستمر آمادگی‌های حداکثری

تاکید امام خامنه‌ای بر تقویت مستمر آمادگی‌های حداکثری

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح بر تقویت مستمر آمادگی‌های حداکثری و مراقبت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تأکید کردند و فرمودند: پیشرفت‌های کشور باعث عصبانیت و کلافگی بدخواهان ایران شده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز، یکشنبه، در دیدار جمعی از فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به‌مناسبت سال جدید، نیروهای مسلح را حصار کشور و پناهگاه ملت در برابر هر عامل متجاوز خواندند و با تأکید بر تقویت مستمر آمادگی‌های حداکثری و مراقبت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای ایفای این مسئولیت ملی گفتند: پیشرفت‌های کشور باعث عصبانیت و کلافگی بدخواهان ایران شده است، البته در بخش‌هایی همچون مسائل اقتصادی ضعف‌هایی وجود دارد که بی‌شک برای رفع آنها باید تلاش کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، آمادگی سخت‌افزاری نیروهای مسلح را به‌معنای تقویت توان تسلیحاتی و ارتقاء سازمانی، تشکیلاتی و معیشتی آن برشمردند و افزودند: در کنار آمادگی‌های سخت‌افزاری، آمادگی نرم‌افزاری یعنی ایمان به هدف و مأموریت خود و یقین به حقانیت مسیر بسیار مهم است که تلاش‌های خصمانه‌ای برای مخدوش کردن آن وجود دارد.

ایشان موجودیت اسلامی و مستقل نظام اسلامی را عامل برانگیختن دشمنی‌ها با آن دانستند و افزودند: آنچه دشمن را حساس می‌کند اسم جمهوری اسلامی نیست بلکه این اراده که کشوری بخواهد مسلمان، مستقل و باهویت باشد و برای عزت خود به دیگران تکیه نکند موجب عصبانیت آنهاست.

رهبر انقلاب با اشاره به نمونه‌ای از برخوردهای دوگانه زورگویان جهانی در مجاز دانستن مجهز بودن خود به شدیدترین و فاجعه‌بارترین انواع تسلیحات و غیرمجاز بودن پیشرفت دفاعی برای دیگران گفتند: یقین، ایمان، اراده، شجاعت و توکل به خدا باید به‌صورت حداکثری در نیروهای مسلح وجود داشته باشد چرا که ارتش‌های پرطمطراقی که در طول تاریخ از این ویژگی‌ها برخوردار نبودند، شکست خورده‌اند.

ایشان حفظ و ارتقای آمادگی‌های نرم‌افزاری در جامعه را نیازمند تلاش بخش‌های مختلف از جمله صداوسیما و دستگاه‌های تبلیغاتی دانستند و افزودند: خوشبختانه امروز کشور نه‌تنها از جنبه آمادگی‌های سخت‌افزاری بسیار جلوتر از گذشته است بلکه از جنبه نرم‌افزاری نیز بسیار پیشرفته است که نمونه آن اشتیاق وصف‌ناپذیر صدها و هزاران جوان مؤمن و پرانگیزه برای حضور در میدان‌های نیازمند مبارزه است.

رهبر انقلاب همچنین با تبریک سال نو به همه نیروهای مسلح و خانواده‌های آنان از نقش ارزشمند همسران و خانواده‌ها در همراهی با نیروها برای تحقق مأموریت‌ها قدردانی کردند.

در ابتدای این دیدار سردار سرلشکر باقری رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به حوادث سال 1403 در ایران و منطقه، از بیداری جهانی در مسئله فلسطین و ایستادگی تاریخی مردم غزه و لبنان در برابر جنایات رژیم صهیونیستی به‌عنوان قله‌هایی افتخارآمیز در مبارزه با ظلم یاد کرد و خاطره مجاهدان و فرماندهان شهید مقاومت را گرامی داشت.

سردار باقری، تقویت توان دفاعی و بازدارندگی، تولید تجهیزات و تسلیحات پیشرفته، برگزاری رزمایش‌های متعدد و باکیفیت، هماهنگی کامل بین نیروهای مسلح، کمک به پیشرفت و سازندگی کشور، هم‌افزایی کامل میدان و دیپلماسی و همکاری با دولت برای تحقق شعار سال را از برنامه‌ها و اقدامات نیروهای مسلح برشمرد و با تشکر از رئیس‌جمهور محترم به‌خاطر اهتمام در پشتیبانی از بخش دفاعی کشور گفت: نیروهای مسلح با پشتوانه مردمی در آمادگی کامل به‌سر می‌برند و حسرت دستیابی به اهداف شوم را بر دل دشمنان ایران خواهند گذاشت.

امیر سرتیپ حیدری: به زودی از تسلیحات ویژه‌ای رونمایی خواهیم کرد/ برخی از تسلیحات ما مجهز به هوش مصنوعی هستند

 

فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه امسال تیراژ تولید قطعات بالگردی دوبرابر خواهد شد، گفت: به زودی رونمایی از تسلیحات ویژه‌ای خواهیم داشت که در جنگ‌های آینده بسیار کارآمد خواهند بود.
به گزارش روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در نشست خبری که صبح امروز بهمناسبت 29 روز ارتش و حماسهآفرینیهای نیروی زمینی ارتش برگزار شد، به تبیین ویژگی‌های ارتش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و نقش آن در حفاظت از دستاوردهای انقلاب پرداخت و با اشاره به برکات انقلاب اسلامی و هدایت‌های امامین انقلاب، گفت: امروز ارتش ما به عنوان یک ارتش مکتبی، انقلابی و با بصیرت شناخته می‌شود.
وی افزود: رهبر عزیز ما فرمودند که ارتش شجره طیبه‌ای است که ریشه در گذشته درخشان و افتخارآمیز دارد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به روز ۲۹ فروردین، روز ارتش، خاطرنشان کرد: این روز یادآور فرمان امام بزرگوار ما است که همرزمان من در ارتش جمهوری اسلامی ایران را به احترام و گرامیداشت مردم دعوت کردند.
وی همچنین تأکید کرد که ارتش بدون وقفه در نبرد با ضد انقلاب حضور داشته و اولین شعارهای ضد انقلاب نیز علیه ارتش مطرح شده بود.
امیر سرتیپ حیدری در ادامه به تاریخ کشور اشاره کرده و گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان موجودیتی مبارک، منبعث از برکات انقلاب اسلامی و دم مسیحای امام عزیز، توانسته است ولایت‌مداری خود را در نبرد با ضد انقلاب به اثبات برساند.
وی همچنین یادآور شد: هنوز نبرد ارتش با ضد انقلاب به پایان نرسیده و در جنگ تحمیلی نیز ارتش بلافاصله در مرزها حضور یافته و مانع از گسترش دشمنان شده است.
پیروزی در حصر آبادان و استمرار آمادگی نیروها
فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه نشست خبری خود به اهمیت پیروزی‌های ارتش در دوران دفاع مقدس و نقش آن در شکست حصر آبادان اشاره کرد و گفت: ارتش ما با فضل خداوند و به ویژه نیروی زمینی قهرمان، مانع از دستیابی دشمن به اهداف از پیش تعیین شده‌اش در ابتدای دفاع مقدس شد.
امیر سرتیپ حیدری با تأکید بر ولایتمداری ارتش، به حصر آبادان اشاره کرد و افزود: این حصر یکی از برجسته‌ترین روزهای پیروزی ارتش ما بود. امام بزرگوار ما نیز فرمودند که باید این حصر شکسته شود. بعد از شکست حصر آبادان، عملیات‌های شناسنامه‌داری آغاز شد که نشان‌دهنده قدرت و آمادگی ارتش در دوران دفاع مقدس بود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش همچنین به استمرار حضور نیروها پس از پایان جنگ اشاره کرد و گفت: نیروی زمینی همچنان در میدان است تا در مقابل منافقین بایستد. از سال ۷۵ تا ۸۴، ما در شرایطی مظلومانه و بدون رسانه‌ای کردن فعالیت‌هایمان، با این تهدیدات مقابله کردیم.
وی خاطرنشان کرد که ارتش جمهوری اسلامی ایران همواره آماده است تا در خدمت ملت و حفظ امنیت کشور باشد.
امیر سرتیپ حیدری تصریح کرد: امروز نیز نیروهای ما در ارتفاعات غرب کشور، جنوب غرب و شمال شرق مستقر هستند تا امنیت پایدار را تأمین کنند. ما به درجه‌ای از قوت، قدرت و بازدارندگی رسیده‌ایم که دشمن دیگر نمی‌تواند به کشورمان طمع کند.
وی همچنین به تأکیدات مقام معظم رهبری درباره نیروی زمینی اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) به سه کلید واژه تأکید دارند و بر تحرک، کارآمدی یگان‌ها و پاسخگویی به نیازهای عملی اشاره کرده‌اند. ما در این راستا سرمایه‌گذاری کرده‌ایم تا نیروی زمینی متحرک و قدرتمندی داشته باشیم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: تغییراتی در ساختار کلی نیروی زمینی ایجاد شده است تا بتوانیم از نیروهای سنتی عبور کرده و به یک ساختار نوین دست یابیم که توانایی پاسخگویی به چالش‌های امروز را داشته باشد.
تحول به سمت نیروی متحرک هجومی و واکنش سریع
امیرسرتیپ حیدری در ادامه به تحولات اساسی در ساختار و تسلیحات نیروی زمینی اشاره کرد و گفت: ما نیازهای عملیاتی را امروز به یک نیروی متحرک هجومی و واکنش سریع تبدیل کرده‌ایم. هیچ اثری از یگان‌های سنتی زمین‌گیر گذشته در نیروی زمینی متحرک هجومی وجود ندارد.
وی افزود: این نیرو دارای قدرت تحرک ۱۰۰ درصد و توانایی تهاجم و تحمل ۱۰۰ درصد است. برای این منظور، ما نیازمند تسلیحات ویژه‌ای هستیم که این دو ویژگی را پوشش دهند.
فرمانده نیروی زمینی تأکید کرد: با برنامه‌ریزی هوشمندانه و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری، تسلیحات جدیدی به نیروی زمینی وارد شده است که به جای تسلیحات قدیمی، چهار ویژگی کلیدی دارند.
 امیر سرتیپ حیدری ادامه داد: اولین ویژگی این تسلیحات، قدرت دورزنی است که به ما این امکان را می‌دهد تا از فاصله دور به اهداف خود دسترسی پیدا کنیم. دوم، هوشمند بودن آن‌هاست. هوش مصنوعی و هوشمند کردن تجهیزات جز دستورات لاینفک نیروهای مسلح، به ویژه در نیروی زمینی است.
وی همچنین با اشاره به قابلیت‌های شبکه‌ای تسلیحات، اظهار کرد: تمام سلاح‌های ما نقطه‌زن و هوشمند هستند و به گونه‌ای ساماندهی شده‌اند که قابلیت شبکه شدن و هم‌محور شدن با یکدیگر را دارند.
وی بیان کرد: امروز نیروی زمینی ما دارای یک ساختار چابک، متحرک و مهاجم است که از تسلیحات نقطه‌زن، هوشمند و شبکه‌محور بهره‌مند است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: با این قابلیت‌ها، ما می‌توانیم به عنوان یک نیروی قوی در رکاب ولایت، از کیان میهن مقدس اسلامی‌مان در زمین، هوا و دریا محافظت کنیم و هر متجاوزی را به شدت پاسخگو باشیم.
رونمایی از تسلیحات ویژه و کارآمد در جنگ‌های آینده
امیر سرتیپ حیدری با تأکید بر اهمیت ولایتمداری در نیروهای مسلح، گفت: روح ولایت‌مداری و ولایت‌محوری در رزمندگان ما الحمدالله روز به روز نورانی‌تر و درخشنده‌تر می‌شود. امروز ما اعتقاد داریم که صرف وجود نیروها کارساز نیست، بلکه باید مطیع محض ولایت باشیم.
وی افزود: تمام تسلیحات نقطه‌زن، هوشمند و شبکه‌ای ما یا توسط دانشمندان داخلی طراحی و تولید شده‌اند، یا با همکاری وزارت دفاع به تولید انبوه رسیده‌اند. به همین دلیل است که امروز الحمدالله نیروهای مسلح کشور ما در رکاب ولایت بهترین پشتیبان برای نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند.
فرمانده نیروی زمینی ادامه داد: این قدرت الهی و نیروهای مشترک ما به ما این امکان را می‌دهد که در عرصه‌های مختلف با قدرت و اقتدار عمل کنیم. رهبر عزیز ما بارها تأکید کرده‌اند که ما نه نیروی مسلح متجاوزی هستیم و نه قصد تصرف و تعدی به کشورهای دیگر را داریم، اما به هیچ دشمن نابکاری اجازه تجاوز و تعدی نخواهیم داد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه نشست خبری خود به تشریح توانمندی‌های مهندسی و بهداشتی این نیرو پرداخت و گفت: امروز ما در بحث مهندسی در نیروی زمینی از قدرت بسیار خوبی برخوردار هستیم. مهندسی در جنگ نقش اصلی و اساسی دارد و خوشبختانه مهندسی نیروی زمینی به حدی تکثیر شده است که هر گروه می‌تواند به تنهایی برای نیروی زمینی کفایت کند.
وی افزود: ما پنج یگان مهندسی ایجاد کرده‌ایم تا بتوانیم از این تجهیزات و امکانات در چهار گوشه کشور بهره‌برداری کنیم. این یگان‌ها در زمان‌های سخت، مانند زلزله و بحران‌ها، اولین یگان‌هایی هستند که به کمک ملت می‌آیند. در دوران دفاع مقدس نیز یگان‌های مهندسی ما عملکرد بسیار خوبی داشته و در پاکسازی میادین مین ۱۷۱ شهید تقدیم کرده‌اند.
فرمانده نیروی زمینی با اشاره به اهمیت توجه به امور بهداشتی و درمانی، تصریح کرد: بیمارستان‌های ارتش از علم و تجربه بالایی برخوردار هستند. در زمان کرونا، ۱۲ هزار کادر مجرب به وزارت بهداشت درمان کمک کردند و هشت بیمارستان را در این راستا ساختیم. امروز نیز نیروی زمینی دارای ۲۸ بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی است که در سال‌های اخیر پنج بیمارستان جدید ساخته و بازسازی کرده‌ایم.
امیر سرتیپ حیدری همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری رژه‌ای باشکوه در ۲۹ فروردین در ۲۴ استان کشور خبر داد و گفت: تلاش ما این است که دستاوردهای جدید و نوآوری‌های فرزندان ارتش را به استحضار ملت بزرگوار برسانیم. از مردم دعوت می‌کنیم که در این مراسم حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: به زودی رونمایی از تسلیحات ویژه‌ای خواهیم داشت که در جنگ‌های آینده بسیار کارآمد خواهند بود. امیدواریم با حضور فرماندهان عزیز، این رونمایی موجب خوشحالی ملت بزرگوار شود.
دشمن دست از پا خطا کند به طور دقیق هدف قرار خواهد گرفت
 فرمانده نیروی زمینی ارتش در بخشی دیگری از صحبت‌های خود درباره آمادگی این نیرو برای مواجهه با تهدیدات عنوان کرد: با اتکا به استعدادهای درونی خودمان از اوامر مطاع رهبر انقلاب پیروی کردیم و امروز تسلیحات ویژه ای برای مقابله با تهدیدات در اختیار داریم و در هر مقیاسی که دشمن بخواهد دست از پا خطا کند به طور دقیق و هوشمند هدف قرار خواهد گرفت.
وی افزود: امروز نیروی زمینی از نیروی انسانی حرفه‌ای و تحصیل‌کرده برخوردار است و همچنین طیف عظیمی از سربازان هم به عنوان فرزندان این ملت درخال خدمت در نیروی زمینی ارتش هستند.
 امیر سرتیپ حیدری با اشاره به توانمندی‌های نزاجا در حوزه موشکی عنوان کرد: نیروی زمینی ۲۳ رسته دارد یعنی تسلیحاتی که در نزاجا وجود دارد باید پاسخگوی تهدیدات باشد. امروز از موشک‌هایی بهره مند هستیم مه در مقیاس نیروی زمینی توان دور زنی را دارند و این موشک‌های هوشمند و نقطه زن نیز هستند.
وی ادامه داد: در حوزه ضد زره نیز به تسلیحاتی مجهز هستیم که در مواجهه با تجهیزات زرهی دشمن قادر به رویارویی آنها هستیم و این تسلیحات هم از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند شلیک‌کن و فراموش‌کن نیز برخوردار هستند.
فرمانده نیروی زمینی درباره برنامه انسداد مرزهای شرقی کشور گفت: این برنامه برای مرزهای مشترک با افغانستان در نظر گرفته شده است و بنا شده است این برنامه در لبه فناوری جهانی اجرا شود و صرفاً یک دیوار به ارتفاع چهار متر نیست و به انواع تسلیحات در لبه فناوری جهانی مجهز شده است. این برنامه سه ساله در نظر گرفته شده است که یکسال آن طی شده است و طی دو سال آینده به اتمام می‌رسد.
برخی از تسلیحات ما مانند تجهیزات ضد ریز پرنده و پهپادها مجهز به هوش مصنوعی هستند
امیر سرتیپ حیدری پیشرفت‌های پهپادی را بخش دیگری از توانمندی این نیرو عنوان کرد و اظهار کرد: یکی از تسلیحات اثرگذار و برترساز ما پهپادها هستند. امروز انواع پهپادهای دوربرد و نقطه زن را در اختیار داریم. ما انواعی از پهپاد را خودمان تولید می‌کنیم و این دسته از پهپادها در سبد تسلیحاتی نیروی زمینی قرار دارند.
وی تصریح کرد: هوش مصنوعی امروز به عنوان یک پدیده غالب در عرصه‌های مختلف مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. نیروی زمینی ارتش امروز با بهره‌گیری از شرکت‌های دانش بنیان و دانشمندان خوب کشورمان به صورت جدی موضوع هوش مصنوعی را پیگیری می‌کند و سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه داریم. البته امروز برخی از تسلیحات ما مانند تجهیزات ضد ریز پرنده و پهپادها مجهز به هوش مصنوعی هستند.
فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره برگزاری رزمایش مشترک با کشورهای همسایه، گفت: این موضوع همواره در دستورکار نیروی زمینی ارتش بوده است و ما کشورهای همسایه را برادرهای ایمانی خودمان می‌دانیم. در سال گذشته با جمهوری آذربایجان و عمان رزمایش مشترک برگزار کردیم در سال جاری هم چند رزمایش با کشورهای دوست پیش بینی شده است.
وی گفت: امروز توانستیم بالگردهایمان را به سامانه‌های ناوبری شبانه و موشک‌های دوربرد ساخت نزاجا مجهز بکنیم و امثال هم سرمایه گذاری عمده‌ای روی ساخت موشک‌های سامانه‌های ناوبری و تولید قطعات بالگرد انجام دهیم تا تیراژ تولید را به دو برابر افزایش دهیم.
امسال تیراژ تولید قطعات بالگردی دوبرابر خواهد شد
فرمانده نیروی زمینی ارتش در پاسخ به این سوال که اقدامات نیروی زمینی ارتش برای تحقق شعار سال چیست، گفت: رهبر معظم انقلاب هر سال را با یک نورانیت و یک شعار بسیار اثرگذار معرفی می‌کنند. امسال نیز ایشان بر سرمایه‌گذاری برای تولید تأکید فرمودند. نیروی زمینی با ۱۰۴ شرکت دانش‌بنیان ارتباط تولیدی دارد و تلاش ما این است که هم تعداد این شرکت‌ها را افزایش دهیم و هم خود نیروی زمینی به تولید آنچه که می‌تواند، معطوف شود.
امیر سرتیپ حیدری افزود: ما در نیروی زمینی ارتش در بحث تولید قطعات بالگردی ید طولانی داریم. امسال سرمایه‌گذاری قوی‌تری در تولید قطعات بالگرد صورت گرفته است. بالگردها به عنوان یک پشتیبان و واقعاً نقطه اتکایی برای نیروهای مسلح و کشور ما محسوب می‌شوند. ما توانستیم بالگردهایمان را مجهز به سامانه‌های ناوبری شبانه کنیم و همچنین به موشک‌های دورزن که تولید خود نیروی زمینی است، تجهیز نمائیم.
وی تصریح کرد: امسال نیز با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر موضوع تولید، سرمایه‌گذاری عمده‌ای روی تولید موشک‌های بالگردی و هم سامانه‌های ناوبری شبانه انجام شده است. ما همچنین بر روی قطعات سرمایه‌گذاری بسیار جدی کردیم تا امسال بتوانیم تیراژمان را نسبت به سال گذشته دو برابر کنیم.